PopulærtDP World TourTre danskere på DP World Tour via top-25 på Tourskolen

Tre danskere på DP World Tour via top-25 på Tourskolen

Sebastian Friedrichsen, Jonathan Gøth-Rasmussen og Søren Broholt Lind med en eagle på sidste hul har kvalificeret sig til DP World Tour efter succes på DP World Tour Tourskolen på Infinitum Golf i Spanien.

2024 sæsonen på DP World Tour begynder allerede i næste uge med turneringer i både Australien og Sydafrika, da der er Fortinet Australian PGA Championship og Joburg Open. Der er turneringer de kommende fire uger.

Efter femte runde førte Sebastian Friedrichsen, og der var tre danskere i top-25 med Jonathan Gøth-Rasmussen på en 7. plads og Søren Broholt Lind på en 24. plads.

Jonathan Gøth-Rasmussen – Foto: golfsupport.nl

Tyske Freddy Schott, der sidste år vandt den danske Challenge  Tour turnering i Frederiksnavn, vandt Tourskolen i -26 foran EM 2022 vinderen Filippo Celli i -25.

Med en runde i par blev Sebastian Friedrichsen nr. 3 i -23 sammen med Darius van Driel og Matthis Besard.

Jonathan Gøth-Rasmussen var +2 efter for-ni men dog stadig i top-25. Efter en birdie på 13. lavede han bogey på 14. og dobbeltbogey på 15. hul, og så blev det lidt for spændende da han faldt ud af top-25. En birdie på 16. hul og en runde i +3 gav ham en 22. plads i -14. Den delte han med Søren Broholt Lind der fik DP World Tour kortet efter en eagle på sidste hul og en runde i -2!

Søren Broholt Lind under DP World Tour Tourskolen 2023 – Foto: golfsupport.nl

Jonathan Gøth-Rasmussen og Søren Broholt Lind var med på First Stage i Royal Oak, og er gået hele vejen, så de skifter ECCO Tour og Nordic League ud med DP World Tour.

Hele 33 spillere i -14 eller bedre sluttede i top-25 og får et kort til DP World Tour. Spillerne rangeres efter placering, så jo højere placering desto flere turneringer kan man komme med i.

Alle der klarede cuttet, men sluttede udenfor top-25, får et Challenge Tour kort, men nogle havde dog i forvejen en bedre kategori.

Rasmus Neergaard-Petersen og Jeppe Kristian Andersen delte 53. pladsen i -8 efter runder i henholdsvis par og +2, Hamish Brown blev nr. 59 i -7 efter enm runde i -2, Martin Simonsen nr. 64 i -6 efter en runde i par og Oliver Hundebøll nr. 69 i -5 efter en runde i +3.

13 danskere var med på Final Stage, hvor Nicolai Kristensen, Morten Ørum Madsen, Peter Launer Bæk og Joachim B Hansen missede cuttet. John Axelsen, der som nr. 118 på Race to Dubai ranglisten kun lige akkurat mistede kortet, trak sig efter anden runde.

Aohibarnrat bragede ind i top-25

Der var en række DP World Tour vindere og store profiler i feltet, som enten nu eller tidligere har mistet deres kort.

Af udvalgte placeringer kan nævnes Tom Lewis på en 6. plads i -22, Renato Paratore nr. 11 i -19, Kiradech Aphibarnrat nr. 14 i -18 efter -7 i finalerunden mens Kristoffer Broberg og Darren Fichardt sluttede på den delte 22. plads.

John Catlin og Gregory Bourdy blev nr. 39 i -12, Alexander Levy nr. 53 i -8, Thomas Aiken nr. 64 i -6 og Marc Warren nr. 74 i -3.

Joakim Lagergren, Alvaro Quiros, Jeunghun Wang, Gregory Havret, Oliver Fisher og David Howell missede cuttet, mens Gonzalo Fdez-Castaño trak sig undervejs.

DP World Tour Q-School – Final Stage, leaderboard

Kiradech Aphibarnrat efter finalerunden af DP World Tour Tourskolen 2023 – Foto: golfsupport.nl

Tiger har fået invitation til US Open

48-årige Tiger Woods har vundet 15 majors heriblandt US Open 2000, 2002 og 2008, men han er ikke kvalificeret til US Open i år....

Albin Bergström vandt Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget

Svenske Albin Bergström vandt Nordic League turneringen Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget på den svenske Cutter & Buck Tour. Inden finalerunden havde svenske Albin Bergström...