Søndag spillede Tiger Woods og Phil Mickelson en COVID-19 velgørenhedsmatch sammen med NFL stjernerne Peyton Manning og Tom Brady. Tiger fik revanche mod Phil, men det handlede mest af alt om at samle penge ind. Og det gjorde man i stor stil ved Capital One’s The Match: Champions for Charity.

Tiger Woods dannede par med Peyton Manning i en match mod Phil Mickelson og Tom Brady. På for-ni spilede de Fourball, mens man spillede Greensome på bag-ni.

Regn forsinkede starten i 45 minutter, og som Tiger sagde på driving rangen: – Jeg spiller normalt ikke, i sådan noget vejr.

Men da man endelig kom i gang, var det en underholdende match, hvor særligt Tiger spillede godt på sin hjemmebane, Medalist Golf Club i Florida. NFL stjernerne var tydeligvis nervøse på sportslig udebane, hvor ingen havde caddies og kørte rundt i hver deres golfbil.

Tiger og Manning vandt The Match

Tiger og Manning var 3 op efter Fourball på for-ni, men Phil og Brady kæmpede sig tilbage. Føringen var således kun 1 op efter 14 huller, og den stilling holde hele vejen. CNN sendte direkte i Danmark.

Tiger Woods og Peyton Manning vandt således 1 op, men det var ikke så vigtigt. Det handlede om at underholde og indsamle penge til velgørenhed. Det gjorde man med intet mindre end 20 mio. $ svarende til mere end 137 mio. danske kroner.

Præmiesummen var på 10 mio. $ mens der undervejs blev samlet yderligere 10 mio. $ ind fra seere, yderligere sponsorer mv.

Tiger fik 1,5 mio. $ for længste drive

Der var en række konkurrencer og bonusser undervejs.

På 3. hul var der en længste drive konkurrence, som blev vundet af Tiger. Her havde firmaet Workday udloddet en præmie på 1,5 mio. $, som Tiger således vandt, men alle præmier og beløb gik naturligvis til velgørenhed, ligesom de fire deltagere ikke fik betaling for at deltage.

TV-kommentatoren Charles Barkley, der er tidligere basketball spiller, tilbød f.eks. to gange 50.000 $ af sine egne penge, hvis Tom Brady ramte greenen på par-3 huller. Det gjorde han ikke. Og Brooks Koepka tilbød 100.000 $, hvis Brady kunne lave en par på for-ni. Det gjorde Brady umiddelbart efter på 7. hul, da han fra knap 100 meter holede for birdie.

Manning var tæt på hole-in-one til 25 mio. $

Der var bl.a. også mulighed for at vinde 25 mio. $ med en hole-in-one på 8. og 16. hul. En gigantisk præmie som Peyton Manning var tæt på at udløse, da hans bold stoppede en halv meter fra hullet.

Tiger fik revanche i The Match

I november 2018 mødtes Tiger Woods og Phil Mickelson i The Match i Las Vegas, hvor Mickelson vandt 9 mio. $.

Velgørenhedsmatchen var som sådan en fortsættelse af det koncept, så her er stillingen nu 1 – 1.

Igen var det medie-firmaet Turner Sport der stod bag sammen med Excel Sports Management og Lagardère Sports, der er management firmaerne for henholdsvis Tiger Woods og Phil Mickelson.

Turner Sport er i øvrigt en del af mediekoncernen WarnerMedia, som bl.a. også ejer CNN og HBO. WarnerMedia er ejet af AT&T, der for mange nok mest er kendt som et teleselskab med flere golfsponsorater, men det er et stort børsnoteret konglomerat.

Capital One’s The Match: Champions for Charity, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.