Phil vandt 9 mio. $ i The Match mod Tiger

Phil Mickelson og Tiger Woods måtte spille fire omspilshuller inden Phil vandt Capital One’s The Match. Mickelson vandt dermed 9 mio. $ svarende til 59,2 mio. danske kroner, mens der ikke var noget til Tiger. I videoen ovenfor ses Phils vindende putt, som blev holet i projektørlys, da matchen trak ud.

Det længe ventede opgør var som sådan seværdig og underholdende, men det var på mange måder et amerikansk tv-show, med boksere som talte i introen. Det drama levede The Match dog aldrig helt op til.

Både spillere og caddier bar mikrofoner, hvilket som sådan var meget interessant, men alle var tydeligvis opmærksomme på, at tv-seerne kunne høre, hvad der blev talt om. Det gjorde samtalerne lidt akavede, men på 1. hul talte Tiger og Phil nok mere sammen, end de gjorde under en hel runde for 15 år siden.

Det var et tv-show spillet uden tilskuere bortset fra måske 1.000  sponsorer og inviterede gæster heriblandt en del kendte samt pressefolk.

Hverken Phil eller Tiger spillede op til deres bedste – missede mange putts

Selve golfen kunne have været bedre, da hverken Phil Mickelson eller Tiger Woods spillede op til deres bedste, og der blev misset en del putts undervejs.

Som det kan ses i videoen nederst i denne artikel, så holede Tiger dog et godt chip for at vinde 17. hul med en birdie, hvilket var medvirkende til, at man kom i omspil. Phil var 1 op inden 17, hvor han missede sit birdieputt fra 3 meter.

Begge havde ventet en lav vinderscore, men var rundt i -3. Phil med tre birdies og Tiger med seks birdies og tre bogeys. De virkede begge lidt rustne, og det så ud til, at Phil var mest opsat på at vinde. Han var tilsyneladende også den som har trænet og prøvespillet mest op til matchen.

Omspil fra 85 meter i projektørlys

Ingen var på noget tidspunkt mere end 1 op, og Tiger i øvrigt kun én gang efter 12. hul. Matchen var lige efter 18. hul, hvor Tiger missede et birdieputt fra 2,5 meter for sejren.

I omspillet blev 18. hul blev også delt i første forsøg. Det var ved at være mørkt, så derefter spillede man fra putting greenen ved klubhuset til et nyt skåret hul på 18. green, så hullet målte kun 85 meter.

Det korte hul blev spillet tre gange inden Phil vandt med en birdie efter Tiger havde misset sit birdieputt fra godt 2 meter.

Tiger skal betale 600.000 $ og Phil 200.000 $ til velgørenhed

Udover selve hovedpræmien på 9 mio. $, kunne spillerne også udfordre hinanden med væddemål undervejs. Pengene fra disse væddemål går til Tiger og Phils udvalgte velgørenhedsprojekter. Og det var ikke sponsorpenge der blev væddet om, men spillernes egne penge, som så doneres til velgørenhed.

Allerede inden starten havde Phil Mickelson sat 200.000 $ på, at han ville lave en birdie på 1. hul. Det lykkedes ikke, så der vandt Tiger 200.000 $, hvilket var hans eneste gevinst.

Tre gange spillede man nærmest pinden om 200.000 $, og alle tre blev vundet Phil, som således får 600.000 $ til velgørenhed fra Tiger.

Der var andre væddemål undervejs bl.a. 1 mio $ for at hole andetslaget på 8. hul! Her slog Tiger dog noget for langt fra ca 130 meter men han blev dog på greenen, mens Phil fra godt 80 meter slog i en bunker kort af greenen.

Der var intet trofæ, men Phil fik også et læderbælte med “The Match 2018” på spændet. Han var dog ikke helt sikker på, om han kunne passe det, så der blev joket med, om det var lavet i Tigers størrelse…

Tekniske problemer gav gratis streaming i USA

Mens man i Danmark kunne se Capital One’s The Match på Viaplay, så var det pay-per-view i USA med en vejledende pris på 19,99 $ svarende til 130 danske kroner.

Dog opstod er tekniske problemer så mange havde problemer med at købe via den primære streaming via Bleacher Report Live, så man åbnede op og alle kunne se med uanset om de havde betalt eller ej.

Om Capital One’s The Match var en succes afhænger af øjnene der ser, men det kunne meget vel være starten på flere pay-per-view opvisningsmatcher.

Capital One’s The Match: Tiger vs. Phil, resultat
(tryk på den blå kasse for at se scorekortet)

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.