Tiger vandt Tour Championship – Rose vandt FedExCup’en

Tiger Woods vandt PGA Tour sæsonfinalen Tour Championship, hvilket er hans første sejr siden 2013. Han var også tæt på at vinde FedExCup ranglisten og bonussen på 10 mio. $, som Justin Rose dog vandt med en birdie på 18. hul. Til gengæld mistede Rose førstepladsen på verdensranglisten til Dustin Johnson, så det var en begivenhedsrig søndag.

42-årige Tiger førte med tre slag foran Rory McIlroy og Justin Rose inden finalerunden. Tiger jagtede sin PGA Tour sejr nr. 80 med en en massiv opbakning fra de mange tilskuere (og tv-seere) der gerne ville se Tiger tilbage som vinder.

Tiger lavede en birdie på første hul, og blev ikke for alvor presset af forfølgerne, så han kunne spille forholdsvis sikkert. Det endte med en runde i +1 og en sejr i -11 foran Billy Horschel i -9. Se højdepunkter i videoen ovenfor.

Dustin Johnson blev nr. 3 i -7, mens Hideki Matsuyama, Webb Simpson og Justin Rose delte 4. pladsen i -6.

Rickie Fowler, Justin Thomas, Rory McIlroy og den forsvarende mester Xander Schauffele delte 7. pladsen i -5.

Justin Rose vandt FedExCup’en og 10 mio. $

Bryson DeChambeau førte FedExCup’en inden Tour Championship, men sluttede noget tilbage på en 19. plads i -1.

Inden sidste hul lå Tiger Woods til at vinde FedExCup ranglisten, men med en birdie på par-5 hullet 18. sikrede Justin Rose sig den delte 4. plads i turneringen som var nok til, at han vandt ranglisten.

Justin Rose får 10 mio. $ for at vinde FedExCup ranglisten, mens Tiger Woods får 3 mio. $ for en andenplads og Bryson DeChambeau 2 mio. $ for tredjepladsen.

Top-150 på FedExCup ranglisten får del i den enorme FedExCup bonus på hele 35 mio. $, hvilket vi vender tilbage til i en senere artikel.

Justin Rose med FedExCup trofæet og Tiger Woods med Tour Championship trofæet i 2018 – Foto: golfsupport.nl
Tiger var vundet 43 af 45 turneringer med føring

Det var 24. gang på PGA Tour, at Tiger har ført med tre eller flere slag inden finalerunden, og han har vundet dem alle.

I alt har han haft føringen 45 gange inden en finalerunde, og blot to af disse turneringer har Tiger ikke vundet.

Tiger har haft syv top-10 placeringer i år

Tiger var ude med en skade i det meste af 2017, og gjorde comeback med en 9. plads i Hero World Challenge i december 2017. Tiger vandt fem turneringer i 2013, men i næsten fire år fra 2014 – 2017 med fire rygoperationer spillede han blot spillet 24 turneringer på verdensplan.

I år har Tiger spillet sig til syv top-10 placeringer i 18 turneringer med en 2. plads i Valspar Championship, en 5. plads i Arnold Palmer Invitational, en 4. plads i Quicken Loans National, en 6. plads i The Open, en 2. plads i US PGA Championship, en 6. plads i BMW Championship og nu sejren i Tour Championship. Et imponerende comeback som selv de største Tiger kritikere må tage hatten af for…

Dustin Johnson er tilbage som verdens bedste

Med sejren rykker Tiger frem som nr. 13 på verdensranglisten, mens Dustin Johnson med sin udelte 3. plads igen overtaget førstepladsen fra Justin Rose.

Tour Championship, resultat

FedExCup ranglisten, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.