Retssagen mod Thorbjørn Olesen trækker ud, da der de kommende måneder skal fremlægges materiale for Isleworth Crown Court i London. Så måske kan han først gøre comeback ved Made in Denmark i maj 2020, men Viasat Golf fortæller dog, at Europa Touren nu vil genoverveje suspenderingen af Thorbjørn.

Thorbjørn skal møde i retten fredag den 13. december, så alt tyder på, at han ikke kommer til at spille flere turneringer i år.

De alvorlige anklager om seksuelt overgreb, fuldskab og vold fik Europa Touren til at suspendere ham ligesom PGA Tour følger samme linje, selvom Thorbjørn ikke er medlem af den amerikanske tour. Thorbjørn er også blevet slettet fra Race to Dubai ranglisten og kategori-listen over medlemmer. Det er dog normal procedure, at fjerne en spiller fra ranglister mv. , når man er suspenderet. At Thorbjørn er blevet slettet, er således ikke et udtryk for, at Europa Touren allerede har fældet dom over ham.

Måske vil Europa Touren lade Thorbjørn spille før dommen falder

Thorbjørn er suspenderet på ubestemt tid, og umiddelbart skulle man ikke tro, at Europa Touren vil lade Thorbjørn spille igen, før sagen er afsluttet. Som sagen står nu, vil det tidligst være efter retsmødet den 13. december 2019.

Henrik Knudsen fra Viasat Golf fortæller dog i en video på tv3sport.dk, at Europa Touren skal mødes med Thorbjørns managementfirma, og at man vil genoverveje suspenderingen af Thorbjørn.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Thorbjørn kan spille med det samme, for Europa Touren ønsker næppe at stå i en situation, hvor man ophæver suspenderingen af Thorbjørn inden det er afgjort, om han bliver idømt en fængselsstraf. Udfaldet af retssagen må alt andet lige have indflydelse på Europa Tourens afgørelse om, hvor længe Thorbjørn skal være suspenderet, og om han skal idømmes en karantæne. Omvendt kan man også argumentere for, at det kan blive en urimelig lang periode, hvor Thorbjørn fratages muligheden for at spille på Europa Touren. Det er dog i sidste ende hans egen skyld og ansvar.

Skulle forsvare Italian Open i oktober

Vi kan kun gisne om Europa Tourens overvejelser, men medmindre Thorbjørn Olesen vælger at erklære sig skyldig i løbet af efteråret, så vil han muligvis tidligst kunne spille turneringsgolf i maj 2020.

Det er derfor meget tvivlsomt, om Thorbjørn Olesen kommer til at forsvare sin titel i Rolex Series turneringen Italian Open, som spilles fra den 10. – 13. oktober.

Thorbjørn Olesen efter sejren i Italian Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Der er en WGC og fem store Rolex Series turneringer tilbage i år, og det er også meget tvivlsomt om Thorbjørn kommer med i dem.

Udover denne uges BMW PGA Championship og Italian Open fra den 10. – 13. oktober er det Turkish Airlines Open den 7. – 10. november, Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player den 14. – 17. november og sæsonfinalen DP World Tour Championship, Dubai fra den 21. – 24. november som er Rolex Series turneringer.

Thorbjørn ville ikke være garanteret en plads i dem alle, ligesom han pt. ikke er kvalificeret til WGC – HSBC Champions fra den 31. oktober – 3. november.

Får svært ved at kvalificere sig til Ryder Cup 2020

Thorbjørn var på det vindende Ryder Cup 2018 hold, men får svært ved at kvalificere sig til Ryder Cup 2020 holdet, hvis han først gør comeback i maj 2020.

Kvalifikationen begynder med BMW PGA Championship i denne uge, og går Thorbjørn glip af de tilbageværende store turneringer i år, så skal han virkelig spille godt næste år, for at kvalificere sig direkte eller komme i betragtning til et wildcard.

Comeback ved Made in Denmark 2020?

Isleworth Crown Court i London har skrevet den 11. maj 2020 i kalenderen som en dato, hvor den egentlige retssag kan begynde. Medmindre sagen afsluttes tidligere, hvilket formentlig kun kan ske ved, at Thorbjørn erklærer sig skyldig i anklagerne.

Som enhver anden retssag kan det dog også trække ud, men hvis sagen afsluttes medio maj 2020, så kan Thorbjørn Olesens første turnering efter sagen blive Made in Denmark 2020, som spilles på Himmerland Golf & Spa Resort fra den 21. – 24. maj.

Det kan dog selvfølgelig også både blive tidligere eller senere afhængig af sagens udfald, så om Thorbjørn kan og vil spille Made in Denmark 2020 er endnu uvist.

Thorbjørn Olesen – Foto: Martin Gorritzen / golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.