Thorbjørn Olesen har onsdag været for retten ved Isleworth Crown Court i London, hvor han igen erklærede sig ikke-skyldig i anklagerne om seksuelt overgreb, fuldskab og vold.

Thorbjørn erkender dog, at der skete noget ombord på flyet, men vil afvente svar på prøver, der skal påvise, om han var påvirket af medicin. Thorbjørn kan erklære sig helt eller delvis skyldig på et senere tidspunkt, men ellers afsluttes sagen formentlig tidligst i maj 2020.

Thorbjørn skal møde i retten den 13. december

De kommende måneder skal der fremlægges beviser for retten inden Thorbjørn igen skal møde i retten fredag den 13. december. Det er derfor meget tvivlsomt, om Thorbjørn kommer til at spille mere turneringsgolf i år.

Dagens retsmøde ved Isleworth Crown Court blev kortvarig og dækket af liveblogs på tv2.dk, eb.dk og bt.dk.

Fra deres dækning ved vi, at der blev sat datoer for forberedeler og kommende retsmøder. Deadlines for aflevering af materiale og forberedelse af sagen er den 30. oktober og 27. november, men som sådan genoptages sagen først den 13. december, hvor Thorbjørn skal møde i retten.

Den 11. maj 2020 blev også skrevet i kalenderen som en dato, hvor den egentlige retsag kan begynde, medmindre sagen afsluttes tidligere, hvilket formentlig kun kan ske ved, at Thorbjørn erklærer sig skyldig i anklagerne. Som enhver anden retssag kan det dog også trække ud.

Thorbjørn vil afvente svar på medicin-prøver

Under det første retsmøde den 21. august forklarede Thorbjørns engelske advokat Paul Morris fra BCL Solicitors, at Thorbjørn havde taget medicin under opholdet i USA uden dog at gå i detaljer med, hvilken medicin der var tale om. Noget som måske har påvirket ham, og der blev taget prøver efter han var landet i Heathrow den 29. juli.

Det lyder utroligt, at der endnu ikke er kommet svar på disse prøver, men ifølge dækningen vil Thorbjørn ikke erklære sig skyldig i noget, før der er kommet svar på prøverne. Det er mere end syv uger siden, at (blod)prøverne blev taget, men vi kender ikke årsagen til, at Thorbjørn endnu ikke har fået resultaterne.

Thorbjørn nægter således ikke, at der skete noget på flyet. Hans advokat argumenterede for, at det ikke skal komme Thorbjørn til skade, hvis han på et senere tidspunkt erklærer sig skyldig. Efter engelsk ret får man “rabat” i strafudmålingen, hvis man på et tidligt tidspunkt erklærer sig skyldig.

Bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder

Thorbjørn Olesen er tiltalt for seksuelt overgreb, fuldskab og vold ombord på et British Airways fly, da han rejste fra USA til London efter WGC – FedEx St Jude Invitational i slutningen af juli. Han er blevet suspenderet af Europa Touren, og har ikke spillet turneringer siden da.

Anklagen om seksuelt overgreb dækker over, at Thorbjørn Olesen angiveligt har kysset en stewardesse på hånden og halsen mod hendes vilje samt rørt ved hendes ene bryst.

Strafferammen for det seksuelle overgreb og vold (overfald af mindre karakter) er bøde og/eller fængelsstraf op til seks måneder, mens fuldskab ombord på et fly kan give bødestraf.

29-årige Thorbjørn Olesen er den næstmest vindende danske golfspiller med fem af 36 danske Europa Tour sejre. Han er nr. 69 på verdensranglisten i denne uge.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.