AmatøreliteSmørum Golfklub vandt herrernes EM for klubhold

Smørum Golfklub vandt herrernes EM for klubhold

Smørum Golfklub vandt EM for klubhold – European Men’s Club Trophy. Smørums herrer blev nr. 2 sidste år og nr. 3 for to år siden, så sejren var en naturlig forlængelse af de seneste års resultater! Det er første gang herrerne vinder det europæiske mesterskab, mens Smørums damer, der tidligere på måneden vandt sølvmedaljer, har vundet to gange i 2013 og 2019.

Kun amatører må spille, og Smørum Golfklub stillede med Jens Kristian Thysted, Mads Heller og Mikkel Pedersen. Sidstnævnte som erstatning for Mads Laage der vrikkede om og blev skadet under en træningsrunde.

Holdets to bedste af tre slagspilsrunder i hver af de tre runder talte som holdets score, og alle tre danskere bidrog undervejs med tællende scores til Smørums guldmedaljer.

Efter den anden af tre runder på Troia Golf i Portugal, der for tredje år i træk var vært, førte Smørum Golfklub i -2 foran italienske Royal Park I Roveri GC i +4 og Golfclub Murhof fra Østrig i +5. Den danske føring på seks slag var godt hjulpet på vej af en 66’er (-6) af Mads Heller i anden runde, hvilket er ny banerekord.

Og forpringet viste sig vigtigt, for efter en finalerunde i +3 vandt Smørum Golfklub i +1 foran Royal Park I Roveri GC i +2 og Golfclub Murhof i +7.

Det er fjerde gang et dansk hold vinder herrernes EM for klubhold. Hillerød var de første i 1992 mens Aalborg vandt i 1998 og 1999. Smørum er den eneste danske klub, som har vundet damernes EM for klubhold.

EM for klubhold – European Men’s Club Trophy – hold, resultat

Pablo Alperi Lopez var bedste spiller foran Mads Heller

Individuelt var Pablo Alperi Lopez fra Spanien bedst i -6 foran Mads Heller og Jakob Lotschak fra Østrig i -2.

Jens Kristian Thysted blev nr. 8 i +5 og Mikkel Pedersen nr. 36 i +23.

EM for klubhold – European Men’s Club Trophy – individuelt, resultat

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele fører – Scheffler i top-5 efter dramatisk fredag

Anden runde af US PGA Championship blev forsinket, så 17 spillere mangler at færdigspille de sidste huller. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er sikkert...

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk