HæderspriserSmilla, Højlund og Pytlick blandt 10 nominerede til Årets Fund 2023

Smilla, Højlund og Pytlick blandt 10 nominerede til Årets Fund 2023

Smilla Sønderby, der i september vandt KPMG Women’s Irish Open på Ladies European Tour, er blandt de 10 nominerede til at blive Årets Fund 2023. En liste med meget store talenter og profiler som DIF direktøren Morten Mølholm kalder den stærkeste, han har set i 32 år. Læs

Årets Fund blev uddelt første gang i 1929, så det er ​Danmarks ældste idrætspris og uddeles i et samarbejde mellem Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Politiken. Vinderen modtager ud over hæderen også 75.000 kr.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at lidt mere end en tredjedel af de 35 medaljer, som dansk idræt har vundet ved de seneste tre olympiske sommerlege, er vundet af tidligere Årets Fund-vindere.

Det er specialforbund under DIF der indstiller atleter, så Smilla er indstillet af DGU hvorefter DIF, Team Danmark og Politiken i fællesskab har vurderet de indstillede og udvalgt 10 nominerede.

Store talenter og meget store kendte profiler

23-årige Smilla Søndeby er oppe mod et meget stærk liste af nominerede der har haft imponerende flotte resultater. Alene det at være nomineret er en ære, og Smilla er bl.a. oppe mod kendte profiler som fodboldspilleren Rasmus Højlund og håndboldspilleren Simon Pytlick.

Højlund og Pytlick er de meste kendte, men der er mange talenter som bl.a. 18-årige Jonas G Isaksen der ved U20 EM i Atletik vandt guld på 400 m distancen. Og fra cykling 17-årige Albert Withen Philipsen der er han forsvarende U19 verdensmester i linjeløb og MTB samt forsvarende U19 Europamester i enkeltstart.

– Årets Fund er en af de mest spændende priser, fordi den hylder ungdommen, fremtiden og årets store gennembrud. Det viser listen med de ti nominerede i 2023 med al tydelighed. Den er spækket med navne, der har præsteret internationale toppræstationer og givet en masse unge atleter store gennembrud. Faktisk er listen den stærkeste, som jeg har set i mine 32 år i dommerkomitéen, og det siger ikke så lidt. Dertil kommer, at de nominerede repræsenterer ti vidt forskellige sportsgrene, hvilket vidner om, at talentarbejdet i foreningerne og i forbundene fungerer på allerøverste hylde. Stort tillykke til de ti nominerede og til dem, der står bag dem, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i prisens dommerkomité.

Fem golfspillere har været Årets fund

Fem gange er er golfspiller blev valgt som Årets fund og senest Nicolai Højgaard der som 17-årig blev Årets Fund 2018. Han blev endda valgt med maksimumpoint, da alle fem parter havde ham som vinder.

Thorbjørn Olesen blev Årets Fund 2012, den nuværende DGU direktør Morten Backhausen i 1993, Erik Groth-Andersen i 1981 og Søren Steffensen i 1972.

De nominerede

Prisen bliver uddelt 28. december ved et åbent arrangement i Politikens Hus.

De 10 nominerede er:

  • Villads Flügge Napier (17 år) og Andreas Sejer Kofod Brinck (17 år) – Volleyball
  • Jonas G Isaksen (18 år) – Atletik
  • Smilla Tarning Sønderby (23 år) – Golf
  • Albert Withen Philipsen (17 år) – Cykling
  • Simon Pytlick (22 år) – Håndbold
  • Edi Hrni (19 år)- Taekwondo
  • Rasmus Højlund (20 år) – Fodbold
  • Frederikke Hauge Matthiesen (23 år) – Kano/Kajak
  • Anne Bakke Nielsen (21 år) – Skydning
  • Caroline Rehoff Pedersen (22 år) – Ridesport
Årets Fund – logo

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk