AmatøreliteSe dokumentar om Tigers seks US Amateur titler

Se dokumentar om Tigers seks US Amateur titler

Nu 43-årige Tiger Woods har haft en imponerende professionel karriere, og før det var han også dominerende som amatør.

Hele seks gange i træk vandt han et US Amateur mesterskab. Først U.S. Junior Amateur Golf Championship som 15-årig i 1991, i 1992 og 1993 inden han vandt U.S. Amateur Golf Championship i både 1994, 1995 og 1996. Tiger blev professionel som 20-årig i 1996, hvor han vandt både Las Vegas Invitational og Walt Disney World / Oldsmobile Classic på PGA Tour.

Se 43 minutter lang dokumentar ovenfor

U.S. Amateur spilles i denne uge på Pinehurst, og i den anledning kan man se en USGA’s dokumentar om Tigers seks sejre ovenfor.

Den 43 minutter lange dokumentar blev lavet i 2015, og udover video fra hans sejre er der også interviews med hans seks finalemodstandere. Dokumentaren er således lavet før Tiger vandt sin 15. major i Masters 2019.

Tiger var den første nogensinde til at vinde US Amateur mere end en gang. Den eneste anden som siden har præsteret det, er Jordan Spieth i 2009 og 2011.

Der er en del, som har vundet US Amateur flere gange. Bobby Jones, der var medstifter af Augusta National og Masters, vandt hele fem gange i 1924, 1925, 1927 og 1930. Dengang var US Amateur en major, og Bobby Jones er den hidtil eneste, som har vundet alle fire majors i samme kalenderår. Det var i 1930, hvor US Amateur, US Open, The Open og The Amateur Championship blev regnet som de fire majors.

Sendes direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk

Der var en enkelt dansker i dette års udgave af US Amateur, da Rasmus Neergaard-Petersen deltog. I samlet +18 efter to runder slagspil var han dog 13 slag fra et omspil om en plads i hulspilsfinalerne. I juli vandt han German International Amateur Championship for andet år i træk, og som nr. 36 på amatørernes verdensrangliste i denne uge er han bedste dansker.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte fra US Amateur med semifinalerne lørdag aften og finalen på søndag. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

U.S. Amateur 2019, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk