PopulærtPGA TourScott: - Vidste det var hårdt arbejde med putteren

Scott: – Vidste det var hårdt arbejde med putteren

Adam Scott vandt Honda Classic på PGA Tour efter en direkte duel mod Sergio Garcia.
Hans hidtil seneste sejr med en kort putter var tilbage i 2010. Siden da har han vundet syv turneringer med en lang putter.

Forbuddet mod forankring af putteren mod kroppen trådte i kraft ved nytår, så Adam Scott har måttet skifte til en kort putter.

Forbuddet har været længe undervejs, så sidste år begyndte han sæsonen med en kort putter. Han skiftede dog tilbage til den lange putter ved Masters. Scott var ikke komfortabel med en kort putter, men siden Presidents Cup i oktober har han brugt en kort putter med blandet succes.

Hårdt arbejde betaler sig
Adam Scott nedtoner betydningen af, at han har måttet skifte til en kort putter. Mange – både trænere og golffans – har givet ham gode råd om, hvad han skulle gøre, men Scott har ikke været i tvivl om, at det nok skulle gå.

På pressemødet efter sejren nævnte Adam Scott, at en herre fra Canada har sendt ham lydbånd med sine egne hemmeligheder til at putte godt:

– Min far har nydt at lytte til dem. Forhåbentligt har det hjulpet ham. Jeg vil gerne takke ham for at have sendt dem, sagde Adam Scott.

Adam Scott har ikke selv brugt de velmente råd fra Canada. Han bruger istedet et putting-grip, som landsmanden Brett Rumford, der spiller på Europa Touren, viste ham sidste forår.

– Jeg kan ikke tage æren for grippet. Det er Brett Rumford, så tak for det Brett, sagde Adam Scott på pressemødet efter sejren, og fortsatte:

– Mange har forsøgt at hjælpe. Men som jeg hele tiden har sagt, så troede jeg ikke, at det ville blive et stort problem for mig. Det er hårdt arbejde, men det er jeg ikke bange for. Jeg er glad for, at det går i den rigtige retning. Jeg har puttet ganske solidt de seneste par uger, og jeg vil sikre mig, at det fortsætter.

I finalerunden holede han et godt putt på 1. hul, men det var ikke alle putts, som var lige gode:

– Jeg fik en god start, og holede puttet på 1. hul, hvilket helt sikkert fik mig til at slappe af. Jeg slog mange gode putts. Nogle gik ikke i, men heldigvis var det nok, sagde Scott.

Adam Scott og caddien David Clark
Adam Scott og caddien David Clark

Adam Scott har to caddier i år
Som beskrevet i denne artikel på 19hul.dk, så har Adam Scott ansat to caddier i år. Efter planen er Steve Wiliams caddie ved de største turneringer, mens David Clark tager resten.

Ved Honda Classic var det med David Clark på bag’en, og deres samarbejde ser i høj grad ud til at fungere.

Syv sejre med den lange putter siden 2011
Adam Scott havde brugt en lang putter siden 2011, og vundet syv internationale sejre heriblandt Masters 2013 med den lange putter.

Hans seneste sejr med en kort putter var ved Barclays Singapore Open 2010.

Syv top-10 placeringer i de seneste 9 ni turneringer
Med sejren i Honda Classic har Adam Scott dog bevist overfor sig selv og andre, at det er muligt for ham at vinde med en kort putter.

Han har haft flere gode resultater på det seneste, og blev nr. 2 i Northern Trust Open i sidste uge. I sine seneste ni turneringer har Adam Scott haft syv top-10 placeringer.

Siden sin seneste sejr i Crowne Plaza Invitational at Colonial 2014 havde Adam Scott spillet 36 tællende turneringer til verdensranglisten.

Med sejren rykkede Scott, der i 2014 var nr. 1 på verdensranglisten i 11 uger, frem som nr. 9 på verdensranglisten. Det er hans bedste placering siden maj 2015.

Adam Scott efter sejren i Honda Classic 2016
Adam Scott efter sejren i Honda Classic 2016

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele fører – Scheffler i top-5 efter dramatisk fredag

Anden runde af US PGA Championship blev forsinket, så 17 spillere mangler at færdigspille de sidste huller. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er sikkert...

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk