Challenge TourRasmus Neergaard-Petersen vandt Kolkata Challenge på Challenge Tour

Rasmus Neergaard-Petersen vandt Kolkata Challenge på Challenge Tour

24-årige Rasmus Neergaard-Petersen vandt Challenge Tour turneringen Kolkata Challenge i den indiske storby Kolkata (tidl. Calcutta), hvor den ældste golfklub udenfor de britiske øer var vært.

Rasmus Neergaard-Petersen havde en føring på to slag efter anden runde og fire slag efter tredje runde på Royal Calcutta Golf Club der blev stiftet i 1829.

Efter en birdie på 6. hul lavede Rasmus Neergaard-Petersen en dobbeltbogey på 12. hul, men den blev hurtigt udlignet af to birdies på de følgende huller. En runde i -1 og Rasmus Neergaard-Petersen vandt i -16 foran Rahil Gangjee og David Horsey i -14, mens Alexander Levy blev nr. 4 i -11.

38-årige David Horsey har vundet fire gange på DP World Tour heriblandt Made in Denmark 2015, mens 33-årige Alexander Levy har fem DP World Tour sejre og senest Trophy Hassan II 2018.

Mikael Lindberg, Veer Ahlawat og den dobbelte DP World Tour vinder Kristoffer Broberg delte 5. pladsen i -10.

Lucas Bjerregaard afsluttede med en runde i par, og blev nr. 19 i -5. Jeppe Kristian Andersen og Nicolai Kristensen begyndte finalerunden på en delt 11. plads i -8. Om de blev ramt af sygdom ved vi ikke, men det er nærliggende at tro, da Nicolai gik +10 og faldt tilbage til en 56. plads i +2, mens Jeppe gik +11 og blev nr. 60 i +3.

Martin Simonsen, Christoffer Bring og Morten Ørum Madsen missede cuttet, hvilket de også gjorde i den første af de to turneringer i Indien.

Vandt EM sølv i 2022

Rasmus Neergaard-Petersen fik sølv ved det individuelle EM for herrer 2022, og efter fem år på college i USA med meget gode resultater blev han professionel i juni 2023. Han gik på Oklahoma State i USA med bl.a. Viktor Hovland som holdkammerat det første år.

Det lykkedes at få en række invitationer til både DP World Tour og Challenge Tour turneringer med flere gode resultater og ikke mindst en 7. plads i BMW International Open 2023. Han har talent og selvtillid, og nu har han vundet sin første professionelle sejr.

Verdens ældste golfklub udenfor de britiske øer

Kolkata er en storby i Indien med omkring 15 mio. indbyggere, og den er for nogle måske bedre kendt som Calcutta, som var navnet frem til 2001.

Royal Calcutta Golf Club har fastholdt deres oprindelige navn, og det ændrer man næppe. Klubben har nemlig en lang traditionsrig historie helt tilbage fra 1829, og er den ældste golfklub udenfor de britiske øer. Det er dog ikke samme bane som i begyndelsen, da klubben er flyttet og banen redesignet gennem årene. Den nuværende bane åbnede i 1996 efter design af den femdobbelte australske The Open vinder Peter Thomson.

Kolkata Challenge, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reklamer under Masters på Viaplay – det er ikke en fejl

Som de seneste år sendes Masters på TV3 Sport og Viaplay Total, men noget er nyt i år. Der er også reklameafbrydelser på Viaplay...

Se alle slag i Masters og lav din egen “tv-kanal” med udvalgte spillere

Igen i år kan man under Masters se alle slag på Masters hjemmeside eller i den gratis App. Det har man kunnet siden 2020,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk