AnbefaletRasmus Højgaard vandt AfrAsia Bank Mauritius Open

Rasmus Højgaard vandt AfrAsia Bank Mauritius Open

I sin blot anden turnering som Europa Tour medlem vandt 18-årige Rasmus Højgaard sin første sejr i AfrAsia Bank Mauritius Open efter omspil på Heritage GC.

Efter tredje runde var Rasmus Højgaard ét slag fra førstepladsen, mens Søren Kjeldsen var nr. 10 og fire slag fra Calum Hill, Thomas Detry og Antoine Rozner på en delt førsteplads i -16.

Højgaard vandt på tredje omspilshul

Rasmus Højgaard fik en forrygende start med en birdie og en eagle på de første to huller i finalerunden. Bogeys på 4. og 5. hul sendte ham lidt tilbage, men han kæmpede sig tilbage med tre birdies. Han gik finalerunden i -4, og sluttede i -19 sammen med Renato Paratore og Antoine Rozner, så de tre var i omspil på par-5 hullet 18.

Højgaard og Rozner delte de første to omspilshuller med birdies, mens Paratore røg ud efter en par på første omspilshul. Da man spillede 18. for tredje gang vandt Rasmus Højgaard med en eagle. En fantastisk præstation af det unge talent, der fik Europa Tour kortet via Tourskolen.

Søren Kjeldsen blev nr. 13 i -15 efter en runde i -3. Jeff Winther og Benjamin Poke deltog også, men missede cuttet.

Meget mere om sejren følger de kommende dage på 19hul.dk.

Rasmus Højgaard tjener knap 1,2 mio. kr.

Med en præmiesum på 1 mio. € er det én af de mindste på Europa Touren, men en sejr er en sejr. Og førstepræmien på 158.500 € svarer til knap 1,2 mio. danske kroner.

Med sejren får Rasmus Højgaard en bedre kategori i resten af 2020 sæsonen, ligesom han er sikret et godt vinderkort i 2021 sæsonen.

Sejren tæller på tre tours

AfrAsia Bank Mauritius Open arrangeres i samarbejde mellem Europa Touren, Asian Tour og Sunshine Tour, så det tæller som en sejr på alle tre tours for Rasmus Højgaard. Noget som dog primært har statistisk betydning, da Europa Touren er klart den største af de tre tours.

AfrAsia Bank Mauritius Open, resultat

Rasmus Højgaard efter sejren i AfrAsia Bank Mauritius Open 2019 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk