LIV GolfOWGR afviser at optage LIV Golf på verdensranglisten

OWGR afviser at optage LIV Golf på verdensranglisten

Bestyrelsens for OWGR verdensranglisten har afvist at optage LIV Golf som medlem, så der kan og vil ikke blive spillet om verdensranglistepoint i LIV Golf turneringer.

En række af verdens bedste er skiftet til LIV Golf, men de kan fortsat kun optjene point på andre tours og i majors mv. Flere har spillet enkelte Asian Tour turneringer, og der var seks LIV Golf spillere i Alfred Dunhill Links Championship på DP World Tour, men eftersom de ikke spiller så mange turneringer falder de tilbage på verdensranglisten.

Der er en lille åbning, for i et brev sendt til LIV Golf, som er offentliggjort på owgr.com her, påpeger man en række punkter man skal overveje, hvis man vil søge om optagelse engang i fremtiden. De er så også ændringer der vil gå ud over LIV Golf konceptet.

OWGR kommer ikke med en løsning, men skriver at feltets størrelse (48), antal huller (54) og fraværet af et cut ikke lever op til OWGR reglerne.

På LIV Golf er der enkelte som kan “rykke ud” og andre kommer op via bl.a. International Series på Asian Tour, men OWGR er ikke tilfredse med, at der er 14 spillere som ikke kan rykke ned. Formentlig de største profiler og kaptajner. Man er også utilfredse med hold-elementet og muligheden for, at spillere fra samme hold kan komme i gruppe sammen.

OWGR formanden Peter Dawson, der er tidligere direktør for R&A, er afsender på brevet, og han understreger at afslaget ikke gives for at demotivere touren. Man anerkender at forskellige formater kan være interessante for spillere og fans.

LIV Golf direktøren Greg Norman – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk