Det ene af fire afbud til WGC – Cadillac Championship er lidt overraskende. Sydafrikanske Jaco van Zyl har direkte fravalgt at deltage i turneringen med en præmiesum på hele $ 9,5 mio. svarende til 65 mio. kroner.

Søren Kjeldsen er med i det eksklusive felt på TPC Blue Monster, Trump National Doral i Florida, hvor der spilles fire runder uden cut.

Tre af de fire afbud er fra spillere i top-50 på verdensranglisten, så der 47 fra top-50 i det stærke felt.

Afbuddene kom før startlisten blev lavet, og starttiderne kan ses i denne artikel.

Jim Furyk
Jim Furyk

Skade, sygdom, værnepligt og pause
Jim Furyk (nr. 14 på verdensranglisten) er blevet opereret i håndleddet, Thongchai Jaidee (nr. 34) har meldt afbud pga, sygdom, mens Jaco van Zyl (nr. 49) har fravalgt at spille.

.
.

Sangmoon Bae (nr. 139) er forhindret, da han er blevet tvunget til at aftjene sin værnepligt i Sydkorea.

Van Zyl holder turneringsfri
Jaco van Zyl var nr. 68 på verdensranglisten i sidste uge, men er rykket frem som nr. 49 efter sejr i Eye of Africa PGA Championship på Sunshine Tour.

Det kvalificerede ham til årets første WGC turnering, men han har fravalgt at deltage. Van Zyl er blevet i Sydafrika for at holde turneringsfri og fokusere på næste uges Investec Cup, der er sæsonfinalen på Sunshine Tour.

37-årige Jaco van Zyl har vundet 14 turneringer på Sunshine TOur, heriblandt PGA Championship hele tre gange.

Antal deltagere varierer
Det varierer lidt, hvor mange deltagere der er WGC – Cadillac Championship, da der er forskellige muligheder for at kvalificere sig.

Sidste år var der 74 deltagere i WGC – Cadillac Championship. I 2014 var der 68, der var 65 i 2013, 74 i 2012 samt 66 deltagere i 2011.

I 2009 var hele 80 spillere, men kvalifikationen var lidt anderledes. Dengang var det top-3 fra de mindre tours og ikke top-2 som nu, der kvalificerede sig.

Thongchai Jaidee
Thongchai Jaidee

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.