AnbefaletNanna Koerstz Madsen vandt på LET i Tjekkiet

Nanna Koerstz Madsen vandt på LET i Tjekkiet

Nanna Koerstz Madsen vandt Tipsport Golf Masters og kvalificerer sig formentlig til OL, mens Malene Jørgensen blev nr. 6 i ugens turnering på Ladies European Tour.

Der har været en del flotte resultater i Nannas relativ korte karriere, men søndag fik hun sit egentlige gennembrud med den første sejr på LET. I 2014 vandt hun tourskolen – Lalla Aicha Qualifying School – hvorved hun fik tourkortet.

Nanna begyndte dagen på andenpladsen, men allerede efter 5 huller havde hun overtaget førstepladsen. Hun førte med to slag, da spillet blev indstillet kl. 14:50 pga. torden, hvilket hurtigt blev til fire slag, da spillet blev genoptaget efter knap to timers pause; Nanna lavede den ventede birdie på 14. hul, og kort efter lavede Linda Wessberg en bogey på 17. hul.

Nanna Koerstz Madsen lavede endnu en birdie på 17. hul, så efter dagens bedste runde i -6 endte det med en suveræn sejr i -15. Det var hele fem slag bedre end Pamela Pretswell og Stacey Keating på andenpladsen i -10.

Linda Wessberg og amatøren Albane Valenzuela delte 4. pladsen i -9.

Malene Jørgensen blev nr. 6
Malene Jørgensen gik finalrunden i -5, hvilket var blandt dagens næstbedste runder, så hun rykkede frem til en delt 6. plads i -8.

Emily Kristine Pedersen gik også en fin runde i -3, hvilket gav fremgang til en 31. plads i -3, men hun må nok se sig slået i kampen om en plads ved OL, hvilket der kan læses mere om nedenfor.

Daisy Nielsen deltog også i turneringe, men hun var ét slag fra at klare cuttet.

Tipsport Golf Masters, resultat

En direkte duel om at komme med til OL
Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen var i en mere eller mindre direkte duel om at komme med til OL. Nicole Broch Larsen er sikker på at tage den éne danske plads.

Ugens turnering i Tjekkiet var den sidste på LET inden OL holdene udtages den 11. juli.
Det er de to højest rangerede danske damer på verdensranglisten, som kommer med til OL. Inden ugens turnering var Nanna nr. 128 og Emily nr. 129 på verdensranglisten.

Frem til den 11. juli vil der ske forskydninger på verdenranglisten, ligesom der er andre turneringer at spille end på LET. Alt tyder dog umiddelbart på, at Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen skal repræsentere Danmark ved OL i Rio.

Nanna Koerstz Madsen - Foto: Ladies European Tour
Nanna Koerstz Madsen – Foto: Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reklamer under Masters på Viaplay – det er ikke en fejl

Som de seneste år sendes Masters på TV3 Sport og Viaplay Total, men noget er nyt i år. Der er også reklameafbrydelser på Viaplay...

Se alle slag i Masters og lav din egen “tv-kanal” med udvalgte spillere

Igen i år kan man under Masters se alle slag på Masters hjemmeside eller i den gratis App. Det har man kunnet siden 2020,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk