PopulærtDP World TourLigevægtige Lowry

Ligevægtige Lowry

Shane Lowry fortæller grinende, at han hele ugen er blevet forvekslet med Andrew ”Beef” Johnston, selvom Lowry ”ikke synes hans skæg er så godt som mit”. Hvis den smilende, fregnede irer vinder US Open i dag, skal det amerikanske golfpublikum nok genkende ham fremover.

Det er nemt at kigge på Shane Lowry, og antage at han er en munter, jovial person, men i dette tilfælde er det ret præcist. I følge Greg Allen fra irsk fjernsyn, RTE, er Lowry kendetegnet ved sin venlige og oprigtige personlighed. Han har en vel-balanceret personlighed der elsker at se al slags sport med sine venner hjemme i Dublin og som altid tager sig tid til medierne. Han er også en eftertænksom spiller, der har en fast klumme i The Irish Times, hvor han ærligt fortæller om sine oplevelser på touren.

Allen fortæller videre, at selvom Lowry nu spiller meget mere på PGA touren, har han stadig ikke nogen bolig i USA. Han blev gift i april i år, og bor med sin kone i Dublin, hvor han kan se sine gamle venner og have et liv udenfor golfen. Det kan ses i modsætning til et par andre spillere fra Smaragdøen, Rory McIlroy og Graeme McDowell, som begge er flyttet til Florida, hvor de bor i en slags ’golf-boble’. Det skal dog på ingen måde forstås som at Lowry ikke er dybt passioneret omkring sin golf. Han forklarede, at han på hul 7 under tredje runde var klar over, at det putt han havde, gav ham chancen for at tage føringen i en Major for første gang. Da han holede puttet og fortalte caddien om den milepæl han nu havde nået, prøvede caddien, med Lowrys ord, straks ”at få talt ham ned fra piedestalen”, men Lowry fik alligevel bogey på det umiddelbart følgende hul.

Lowry havde haft to gode indledende runder inden han gik ud med Sergio Garcia og Grégory Bourdy i tredje rundes næstsidste bold. Da mørket faldt på lørdag aften manglede Lowry stadig fire huller men havde spillet sig alene i front i -5. Da han genoptog runden klokken 7:00 her til morgen, slog han straks et endnu større hul til forfølgerne, med birdies på 15. og 17. hul, som gav ham en runde i 65 slag.

Han starter nu runden med fire slag ned til Dustin Johnson og Andrew Landry på andenpladsen. Selvom Lowry ikke har haft gode resultater i år, mener han selv at hans spil har været så godt som nogensinde, hvilket ikke er en ubetydelig udtalelse fra en spiller der vandt WGC Bridgestone Invitational sidste august, over et felt der var lige så fyldt med store navne som et typisk Major felt.

Det var meget synligt på Lowry, at han var veloplagt og glad for at være i førerpositionen. Ser man på feltet af forfølgere er der også god grund til at være godt tilpas. Han nævnte selv banens mange farer, og styrken i feltet af efterfølgere, og fremhævede især Jason Day, Dustin Johnson og Sergio Garcia.

Men de nærmeste konkurrenter med Major-sejre på CV’et er Day og Zach Johnson, som begge er otte slag efter i +1. Blandt de nærmeste forfølgere i -3, finder man Dustin Johnson, som allerede er kørt i grøften fra førerposition til tre tidligere Majors, og Andrew Landry, den 28-årige PGA tour rookie, som spiller i sin første Major. Henholdsvis fem og syv slag efter finder man veteranerne Lee Westwood og Garcia, to spillere med rigtigt meget ar-væv, fra Major-søndage som ikke er faldet ud til deres fordel.

Lowry ville tilbringe resten af formiddagen med dagens anden morgenmad, og den klassiske gæliske sport ’hurling’ på fjernsynet i det hus han har lejet for ugen sammen med familien. Den tilgang kan vise sig at være afgørende i på en søndag, hvor mange af de forreste spillere vil mærke et stort pres ved tanken om endelig at kunne skrive Major-vinder på visitkortet.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender årets finalerunde direkte søndag aften og nat. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Altin van der Merwe vandt første udgave af Africa Amateur Ch’ship

Altin van der Merwe vandt den første udgave af Africa Amateur Championship efter omspil mod Christiaan Maas og Ivan Verster., hvilket giver en plads...

Forrygende feriefest fortsatte i Herning

Udstillerne på Ferie for Alle oplevede stor interesse fra de 55.497 besøgende, der 23.-25. februar var med til at skabe en sand feriefest i...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk