Joachim blev nr. 7, da Hatton vandt BMW PGA Championship

Tyrrell Hatton vandt BMW PGA Championship, der er Europa Tourens flagskibsturnering, hvor Joachim B Hansen spillede i førerbolden og blev nr. 7. Se højdepunkter fra Tyrrell Hattons finalerunde på Wentworth i videoen ovenfor.

Joachim spillede i førerbolden søndag

Inden finalerunderne var Joachim B Hansen på en delt 4. plads i -9 og tre slag fra førstepladsen. Med -2 i tredje runde rykkede Joachim frem til en andenplads i -11, som han delte med Victor Perez, og de var tre slag efter Tyrrell Hatton i -14.

Søndagens finalerunde, hvor han spillede i førerbolden sammen med Tyrrell Hatton, gik Joachim i par, så han blev delt nr. 7 i -11.

En lidt ærgerlig afslutning, hvor han efter en dobbeltbogey på 8. hul aldrig helt spillede med om sejren, men stadig et flot resultat i en meget stor traditionsrig turnering. Joachim B Hansens hidtil bedste resultat i Rolex Series turneringer er en 10. plads i Turkish Airlines Open 2019, som i øvrigt også blev vundet af Tyrrell Hatton.

Joachim B Hansen optjente 180,36 Race to Dubai point og en præmiecheck på 147.888 € svarende til ca. 1,1 mio. danske kroner.

Tyrrell Hatton fik 1.165 point og knap 975.000 € eller godt 7,25 mio. danske kroner for sejren.

Joachim B Hansen – Foto: golfsupport.nl

Med en finalerunde i -2 blev Thorbjørn Olesen nr. 27 i -5, mens Søren Kjeldsen blev nr. 65 i +6 efter en runde i +2,

Rasmus Højgaard, Lucas Bjerregaard og Jeff Winther missede cuttet, mens Thomas Bjørn trak sig inden anden runde.

Hatton vandt med fire slag
Tyrrell Hatton efter sejren i BMW PGA Championship 2020 – Foto: golfsupport.nl

Der var spænding undervejs, for særligt Victor Perez pressede Hatton, men med birdies på 15. og 18. hul for en runde i -5, så vandt Tyrrell Hatton i -19 foran Victor Perez i -15. Perez var -6 for runden efter 12 huller, men gik -4.

Andy Sullivan, der var dagens bedste med -7, og Patrick Reed delte 3. pladsen i -14 foran Ian Poulter i -13, mens Eddie Pepperell blev nr. 6 i -12.

Joachim B Hansen delte 7. pladsen i -11 med Renato Paratore og Matthew Fitzpatrick. Scott Hend, Marcus Kinhult og Martin Kaymer delte 10. pladsen i -10.

Shane Lowry og Tommy Fleetwood var blandt spillerne på en delt 13. plads i -9, Lee Westwood blev nr. 18 i -8, Graeme McDowell blev nr. 24 i -6, Danny Willett nr. 32 i -4, Justin Rose nr. 37 i -3 og Bernd Wiesberger nr. 40 i -2.

En hættetrøje der tiltrak opmærksomhed

Alle dagene spillede Tyrrell Hatton i Adidas hættetrøjer, hvilket tiltrak en del opmærksomhed.

Man kan roligt konstatere, at det ikke er alle, som er tilhængere af hættetrøjer på golfbanen. Det er moderne, men dog ikke længere helt nyt, da der er flere, som har spillet med hættetrøjer siden foråret.

Og det langt fra kun Adidas, som har hættetrøjer i golfkollektionen, og bl.a. har Jordan Spieth i Under Armour og Justin Thomas i RLX Ralph Lauren spillet med hættetrøjer på PGA Tour.

Tyrrell Hatton – Foto: golfsupport.nl
Femte sejr på Europa Touren – alle vundet om efteråret

Det var 28-årige Tyrrell Hattons femte sejr på Europa Touren, hvor han tidligere har vundet Alfred Dunhill Links Championship 2016 og igen i 2017 samt Rolex Series turneringerne Italian Open 2017 og Turkish Airlines Open 2019.

Tre af hans fem sejre har således været Rolex Series turneringer, og alle er vundet i oktober eller november. På PGA Tour har han vundet en enkelt gang, da han vandt Arnold Palmer Invitational 2020 i marts.

Hatton var på holdet da Europa med Thomas Bjørn som kaptajn vandt Ryder Cup 2018.

BMW PGA Championship, resultat

Victor Perez – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.