PopulærtDP World TourJeff Winther blev nr. 9 da Keita Nakajima vandt Hero Indian Open

Jeff Winther blev nr. 9 da Keita Nakajima vandt Hero Indian Open

Trods en lidt usikker finalerunde vandt 23-årige Keita Nakajima sin første DP World Tour sejr i Hero Indian Open, hvor Jeff Winther blev nr. 9. Se højdepunkter fra Nakajimas finalerunde ovenfor, og læs mere om det store talent nederst i denne artikel.

Jeff Winther begyndte finaledagen som nr. 17 i -7, og med en runde i -4 blev han nr. 9 i -11 på DLF G&CC i New Delhi. Niklas Nørgaard var nr. 24 i -6, og sluttede som nr. 31 i -4 efter en runde i +2. Marcus Helligkilde blev nr. 51 i par efter en runde i +3.

Jonathan Gøth-Rasmussen, Sebastian Friedrichsen og Søren Broholt Lind missede cuttet, mens Rasmus Højgaard trak sig pga. sygdom efter første runde i +7.

Keita Nakajima vandt med fire slag

Inden finalerunden havde Keita Nakajima føringen i -18 foran Gavin Green og Romain Langasque i -14. Matteo Manassero og Jeong weon Ko delte 4. pladsen i -13.

Keita Nakajima førte således med fire slag inden finalerunden, og med -3 på for-ni så han ud til at køre sejren hjem. Men særligt på bag-ni kom han i problemer og efter en dobbeltbogey på 14. hul og en birdie på 15. hul afsluttede han med tre bogeys i træk.

Det gav en runde i +1 for Keita Nakajima, men samlet -17 gav en sejr med fire slag end til Veer Ahlawat, Sebastian Söderberg og Johannes Veerman i -13

Nakajima vandt i sin blot 11. turnering på DP World Tour, hvoraf de seks har været i år. Fire af de første fem har været majors i 2022 og 2023.

Gavin Green, Romain Langasque, Matteo Manassero og Jeong weon Ko delte 5. pladsen i -12 foran Jeff Winther på 9. pladsen i -11.

Rekord for antal uger som verdens bedste amatør

23-årige Keita Nakajima har været nr. 1 på amatørernes verdensrangliste i sammenlagt 87 uger, hvilket er flere end nogen anden. Jon Rahm er nr. 2 med 60 uger siden den blev indført i 2007.

Han har spillet fire majors efter bl.a. sejr i Asia-Pacific Amateur Championship 2021, men dog misset cuttet i dem alle. Det er netop spillere som Keita Nakajima der gør, at vi her på 19hul.dk skriver om store amatør-mesterskaber som Asia-Pacific Amateur Championship og mindre tours, for det er ofte fremtidens store profiler vi ser.

Som amatør vandt Keita Nakajima Panasonic Open 2021 på Japan Golf Tour, hvor han vandt tre turneringer i 2023, så han blev Årets rookie og vandt pengelisten. Det har givet ham kategori 17 på DP World Tour i år, hvilket er foran spillerne fra tourskolen, da der i 2022 blev lavet et strategisk samarbejde, så top-3 på Japan Golf Tour får et DP World Tour kort.

Hans hidtil bedste resultat på DP World Tour er en 4. plads iRas Al Khaimah Championship 2024, som blev vundet af Thorbjørn Olesen. Han var nr. 111 på verdensranglisten i sidste uge, og har været fremme som nr. 88.

Hero Indian Open, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk