In Gee Chun vandt sin tredje major i KPMG Women’s PGA Championship

27-årige In Gee Chun vandt sin tredje major i KPMG Women’s PGA Championship, hvor præmiesummen var fordoblet til 9 mio. $. Hun har vundet fire LPGA turneringer i karrieren, og tre af dem har været majors. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Emily K Pedersen gik +6 i første runde, men kæmpede sig tilbage med -4 i anden runde, så hun kom med i weekenden. Her gik hun runder i +5 og +1, så hun blev delt nr. 50 i +8. Med runder i +7 og +3 var Nanna Koerstz Madsen i +10 efter anden runde og syv slag fra at klare cuttet.

Spænding, men In Gee Chun vandt til sidst

In Gee Chun førte med fem slag efter første runde, seks slag efter anden runde, men kun med tre slag efter tredje runde i +3.

Der kom stor spænding om resultatet, for finalerunden gik hun også i +3, men det var der råd til da hun vandt i -5 foran Minjee Lee og Lexi Thompson i -4. In Gee Chun spillede de sidste 3 huller i -1, mens Lexi var +2 efter hun slog over greenen på 16. og tre-puttede 17.

Atthaya Thitikul blev nr. 4 i -3 foran Nasa Hataoka, Hyo Joo Kim, Hannah Green, Hye-Juin Choi og Sei Young Kim i -1

.
.
Fordobling af præmiesummen

Sidste år blev der spillet om 4,5 mio. $ i turneringen da Nelly Korda vandt, og først i tirsdags blev spillerne orienteret om, at han havde fordoblet præmiesummen til 9 mio. $. Tæt på den rekordstore præmiesum på 10 mio. $ i US Women’s Open som Minjee Lee vandt.

Tre majors blandt fire LPGA sejre

Det var 27-årige In Gee Chuns fjerde sejr på LPGA, hvoraf de tre har været i majors!

Hendes første LPGA sejr var US Women’s Open 2015 og derefter har hun vundet Evian Championship 2016 og LPGA KEB Hana Bank Championship 2018.

Hun har vundet 10 gange på LPGA of Korea Tour, heraf ni gange i årene 2013 – 15 og to gange på LPGA of Japan Tour i 2015.

KPMG Women’s PGA Championship, resultat

Fem majors på LPGA og to på LET

Mens der hos herrerne er enighed om de fire majors, så tæller damernes majors ikke på alle tours. Da LPGA er den førende tour, tages der ofte udgangspunkt i deres fem majors.

De fem majors er Chevron Championship (5 mio. $) der blev vundet af Jennifer Kupcho, US Women’s Open (10 mio. $) der blev vundet af Minjee Lee, KPMG Womens PGA Championship (9 mio. $) der blev vundet af In Gee Chun, Amundi Evian Championship (4,5 mio. $) og AIG Women’s Open (6,8 mio. $).

De amerikanske majors tæller ikke på Ladies European Tour, hvor kun Amundi Evian Championship og AIG Women’s Open tæller som majors.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.