PopulærtLadies European TourIn Gee Chun vandt Evian Championship - Emily i top-15

In Gee Chun vandt Evian Championship – Emily i top-15

Sydkoreanske In Gee Chun vandt en overbevisende sejr i Evian Championship, hvor hun satte ny scoringsrekord for en major. Det var den 22-årige rookies anden sejr på LPGA – den første var også i en major.

Emily Kristine Pedersen deltog i turneringen for tredje gang. Som amatør blev hun nr. 40 i 2014, mens hun blev nr. 25 sidste år. Det blev forbedret i år, da hun afsluttede med en runde i -1 efter fire birdies og tre bogeys, hvilket resulterede i en 14. plads i -4.

Chun vandt i -21, hvilket er ny rekord for en major
In Gee Chun havde del i føringen fra start til slut. Hun vandt i -21 efter en finalerunde i -2, hvilket var fire slag bedre end So Yeon Ryu og Sung Hyun Park i -17. Shanshan Feng blev nr. 4 i -15.

Ariya Jutanugarn og Brooke M Henderson delte 9. pladsen i -7, Lexi Thompson blev nr. 22 i -2, mens dem forsvarende mester Lydia Ko sluttede på en skuffende 43. plads i +2.

Laveste vinderscore nogensinde i en major
Vinderscoren i -21 er den hidtil laveste nogensinde i en major for både damer og herrer. Den hidtidige rekord var -20, hvilket Jason Day præsterede i US PGA Championship 2015 og Henrik Stenson tangerede i The Open 2016.

Hos damerne var rekorden på -19, hvilket fem spillere har præsteret. Senest Inbee Park ved KPMG Women’s PGA Championship 2015.

To LPGA sejre – begge i majors
In Gee Chun vandt U.S. Women’s Open 2015. Hun er første blevet medlem af LPGA i år, så hun er rookie. Efter sejren og syv top-3 placeringer i år er hun sikker på at blive Rookie of the Year, som kåres efter en pointrangliste.

Det var hendes 13. professionelle sejr, hvoraf de ni er vundet på LPGA of Korea Tour.

Nanna Koerstz Madsen deltog også, men missede cuttet efter hun fik tildelt fire straffeslag 8 timer efter sin første runde.

Evian Championship, resultat

Årets sidste major var tællende på både LET og LPGA. Med en præmiesum på $ 3,25 er det årets største turnering på LET, mens den er overgået af KPMG Women’s PGA Championship ($ 3,5 mio.) og US Women’s Open Conducted by the USGA ($ 4,5 mio.) på LPGA.

Emily Kristine Pedersen - Foto: Ladies European Tour
Emily Kristine Pedersen – Foto: Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reglerne for cuttet i The Open

Cut-reglen i The Open er ganske simpel, da det er top-70 og lige efter anden runde, som klarer cuttet til weekendens finalerunder. Man medtæller...

Hvad var det for en forestilling, Robert Macintyre?

Det var en højst besynderlig forestilling Macintyre og hans caddie leverede på 16.hul under Genesis Open i Skotland, da det lykkes Macintyre at få...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk