PGA Tour genoptog sæsonen i juni, og der har været Europa Tour turneringer siden juli, men Francesco Molinari var først tilbage på golfbanen i sidste uge.

Den 37-årige italiener havde ikke spillet siden marts hvor Players Championship blev aflyst efter første runde. COVID-19 bærer en del af skylden for den lange pause, men en privat flytning fra Europa til USA er den primære årsag, sagde Francesco Molinari på et pressemøde op til Shriners Hospital for Children Open. Efter runder i -1 og -3 var han tre slag fra at klare cuttet.

Molinari familien med hustruen Valentino og deres to børn på 5 og 9 år er fra London til Los Angeles. Noget de har overvejet i nogle år, da Francesco har spillet meget i USA og COVID-19 fik dem så til at tage den store beslutning.

Det tog noget tid at falde til i USA, hvor de også først skulle finde et permanet sted at bo. De havde først overvejet San Francisco, men endte med at vælge Los Angeles. Francesco Molinari valgte at fokusere på familien, og meldte afbud til både US PGA Championship og til US Open.

Han er glad for at være tilbage, men har ikke de store forventninger til resultatet. Det er ikke meget han har fået spillet og trænet de seneste måneder, så målet er at være 100 % klar til januar.

.
.
Faldet tilbage til en 77 plads på verdensranglisten

Det meste af 2019 var Francesco Molinari i top-10 på verdensranglisten, men han var nr. 18 ved nytår og er nr. 77 i denne uge.

Francesco Molinari har vundet seks tællende turneringer på Europa Touren og tre på PGA Tour heriblandt The Open 2018. Han vandt Race to Dubai ranglisten i 2018, hvor han også gjorde det forrygende under Ryder Cup.

Francesco Molinari efter sejren i The Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.