PopulærtDP World TourFem danskere kvalificeret til Final Stage, men kun to af dem er...

Fem danskere kvalificeret til Final Stage, men kun to af dem er med

Fem danskere er direkte kvalificeret til næste uges Final Stage af DP World Tour Tourskolen, men kun John Axelsen og Joachim B Hansen er med. Thomas Bjørn, Anders Hansen og Søren Hansen er også kvalificeret, men har fravalgt at deltage.

Der vil helt sikkert kommer flere danskere i Final Stage, for hvis Nicolai Kristensen, Jeppe Kristian Andersen og Sebastian Friedrichsen ikke rykker op fra Challenge Touren, så er de også kvalificeret. Og i denne uge er der også 13 danskere på Second Stage af DP World Tour Tourskolen, hvor de kæmper om en plads i Final Stage.

John Axelsen var nr. 116 inden Commercial Bank Qatar Masters og lå til at tage det sidste kort på Race to Dubai ranglisten, men han missede cuttet og faldt desværre tilbage til en 118. plads. Han mistede dermed sit kort, men den høje placeringer giver direkte adgang til Final Stage.

John Axelsen – Foto: golfsupport.nl

Joachim B Hansen er også direkte kvalificeret til Final Stage, selvom han efter et skuffende år blev nr. 273 på Challenge Tour ranglisten og nr. 290 på DP World Tour. Den dobbelte DP World Tour vinder, der vandt Joburg Open 2020 og AVIV Dubai Championship 2021, havde vinderkategori i 2022, hvilket giver ham en plads i Final Stage. Det er spillere med udløb af vinderkategori de seneste to år, der er kvalificeret til Final Stage.

Tre fra Challenge Touren, hvis de ikke får kortet

Der er tre danskere blandt de 45 deltagere i denne uges sæsonfinale på Challenge Touren. Hvis det ikke lykkes dem at slutte i top-20 (21) på Road to Mallorca ranglisten, som får et DP World Tour kort, så er de kvalificeret til Final Stage.

Inden sæsonfinalen er Nicolai Kristensen nr. 31, Jeppe Kristian Andersen nr. 35 og Sebastian Friedrichsen nr. 40 på ranglisten.

Thomas Bjørn, Anders Hansen og Søren Hansen kunne deltage

Top-75 på Career Money List er også direkte kvalificeret til Final Stage, så Thomas Bjørn på 20. pladsen, Anders Hansen på 41. pladsen og Søren Hansen på 69. pladsen kunne deltage.

53-årige Anders Hansen og 49-årige Søren Hansen har indstillet deres karriere som fuldtidsprofessionelle, og har bekræftet overfor 19hul.dk at de ikke er med i Final Stage, hvor deltagerlisten først offentliggøres efter Second Stage.

52-årige Thomas Bjørn spiller fortsat, mens hans DP World Tour kategori udløb i år. Han  slutter som nr. 192 på Race to Dubai ranglisten, og det er endnu uklart hvad han gør i 2024, men det bliver uden et kort til DP World Tour, hvor han dog nok kan få nogle invitationer.

Thomas Bjørn – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele fører – Scheffler i top-5 efter dramatisk fredag

Anden runde af US PGA Championship blev forsinket, så 17 spillere mangler at færdigspille de sidste huller. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er sikkert...

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk