Challenge TourChallenge Tour finalen med tre danskere sendes direkte

Challenge Tour finalen med tre danskere sendes direkte

Challenge Tour sæsonfinalen med tre danskere blandt de 45 deltagere sendes direkte på V Sport Golf & Viaplay Total fra torsdag til søndag med fem timer hver eftermiddag. På søndag får top-20 eller 21 på Road to Mallorca ranglisten et DP World Tour kort. Opdateret: Der er nye sendetider pga. dårligt vejr.

Alcanada i Port ‘Alcúdia på Mallorca er igen vært for sæsonfinalen, Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A, der ligesom sidste år sendes direkte på tv og streaming. Der spilles ikke på DP World Tour i denne uge, hvilket sikkert er medvirkende til, at der sendes direkte fra Mallorca.

Nicolai Kristensen – Foto: golfsupport.nl
Alle 45 kan spille sig på DP World Tour

Top-45 på Road to Mallorca ranglisten er kvalificeret til sæsonfinalen, hvor der spilles om 500.000 €. Top-20 på ranglisten får et DP World Tour kort, og det kan alle 45 nå, men for de lavest placerede kræver det en sejr eller en andenplads.

Nicolai Kristensen er nr. 31, Jeppe Kristian Andersen nr. 35 og Sebastian Friedrichsen nr. 40 på ranglisten, så ingen af dem er i top-20, men det kan de komme med et godt resultat. Jo højere man slutter på ranglisten desto flere turneringer vil man, alt andet lige, kunne komme med i næste år, så for alle er det en vigtig afslutning på sæsonen.

Jeppe Kristian Andersen – Foto: golfsupport.nl
Der spilles formentlig om 21 kort

Det er som nævnt top-20 på Road to Mallorca ranglisten der får et DP World Tour kort, men nr. 21 kan meget vel også få et kort på søndag.

Alex Fitzpatrick er nr. 9 på Challenge Touren, men han er allerede sikker på et bedre kort via DP World Tour, hvor han er nr. 79 på Race to Dubai ranglisten. Alex Fitzpatrick, der er lillebror til Matt, er ikke med på Mallorca, men hvis han slutter i top-20 på ranglisten så går hans plads videre til nr. 21, hvilket er meget sandsynligt. Med afbuddet fra Fitzpatrick er Martin Couvra på 46. pladsen med i sæsonfinalen.

Alex Fitzpatrick – Foto: golfsupport.nl
Halvdelen af feltet kan vinde ranglisten

Manuel Elvira fører Road to Mallorca ranglisten med 1.227,97 point. Der er 640 point til vinderen af sæsonfinalen og 440 for en 2. plads, hvilket betyder at alle i top-8 er sikre på at vinde ranglisten, hvis de vinder sæsonfinalen.

Teoretisk set kan Frederic Lacroix på 25. pladsen vinde ranglisten med en sejr i finalen. Han er dog afhængig af andre resultater herunder at Manuel Elvira skal slutte som nr. 45 (eller han skal trække sig eller blive diskvalificeret).

 

Man kan også se direkte golf fra bl.a. PGA Tour og LPGA i denne uge. Se alle ugens direkte sendetider på 19hul.dk/tv.

Rolex Challenge Tour Grand Final supported by the R&A, leaderboard

Sebastian Friedrichsen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk