31-årige Joachim B Hansen vandt sin anden Europa Tour sejr i AVIV Dubai Championship, og har dermed kvalificeret sig til næste uges sæsonfinale i Dubai, hvor der er fire danske deltagere.

Der skulle scores lavt for at være med fremme i turneringen på Fire Course, der er meget lettere end Earth Course som er vært for næste uges sæsonfinale på Jumeirah Golf Estates.

Og det gjorde Joachim B Hansen, der inden finalerunden delte førstepladsen i -19 med Francesco Laporta, hvilket var ét slag bedre end den forsvarende mester Antoine Rozner i -18.

Over de fire runder havde Joachim B Hansen kun én bogey på scorekortet, og med en finalerunde i -4 vandt han i -23 foran Bernd Wiesberger og Francesco Laporta i -22.

Joachim B Hansen fik 203.701 € svarende til lidt over 1,5 mio. danske kroner for sejren.

.
.

Andy Sullivan, Jazz Janewattananond, Min Woo Lee og Antoine Rozner delte 4. pladsen i -20.

Thorbjørn Olesen blev nr. 8 i -19 sammen med Sean Crocker og Padraig Harrington. Tommy Fleetwood og Martin Kaymer blev nr. 13 i -18, Robert MacIntyre nr. 24 i -15 og Paul Casey nr. 31 i -14.

Jeff Winther blev nr. 69 i -2. Lucas Bjerregaard, Thomas Bjørn og Benjamin Poke missede cuttet.

Joachim blandt fire danskere i næste uges sæsonfinalen

Med en præmiesum på 1,5 mio. $ og 2.000 Race to Dubai point at spille om, var der 335 point til vinderen, 222 point til nr. 2 og 125 point til nr. 3

De 50 bedste på Race to Dubai ranglisten, som ønsker at deltage, kvalificerer sig til sæsonfinalen. Inden turneringen var Joachim nr. 85 med 552,5 point, så med en udelt 2. plads ville han være afhængige af andres resultater. Nu vandt Joachim, men ellers ville en udelt 2. plads og 222 point have været nok til at komme med i sæsonfinalen.

Dermed er der fire danskere i sæsonfinalen DP World Tour Championship, Dubai, hvor der spilles om 9 mio. $. Nicolai Højgaard er nr. 16 på Race to Dubai ranglisten, Rasmus Højgaard er nr. 33, Joachim B Hansen nr. 43 og Jeff Winther nr. 45.

Fire danske Europa Tour sejre i år

Det var Joachim B Hansens anden Europa Tour sejr, da han vandt Joburg Open 2020.

Det var den fjerde danske sejr på Europa Touren i år, da Rasmus Højgaard vandt Omega European Masters, Nicolai Højgaard vandt DS Automobiles Italian Open og Jeff Winther vandt Mallorca Golf Open.

Kun én gang tidligere har der været fire danske Europa Tour sejre det samme år. Det var i 2002, hvor Thomas Bjørn vandt BMW International Open, Anders Hansen vandt Volvo PGA Championship, Søren Hansen vandt Murphy’s Irish Open og Steen Tinning vandt Telefonica Open de Madrid.

AVIV Dubai Championship, resultat

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.