Danish Golf ChampionshipFem af 16 danskere klarede cuttet i Made in Denmark

Fem af 16 danskere klarede cuttet i Made in Denmark

Der spilles masser af god golf i Himmerland, men kun fem af de 16 danskere i Made in Denmark presented by FREJA 2019 er med i weekendens finalerunder, som bliver uden Lucas, Thorbjørn og Kjeldsen. Matthias Schwab fører med et enkelt slag.

Efter en flot torsdag med høj sol – og lidt blæst – så var det en anderledes mørk og kold fredag med en del regn særligt om formiddagen, hvilket gav svære betingelser for spillerne. Der var dog 35 spillere, som formåede at bryde par i anden runde, men blot ti spillere er under par for turneringen.

Martin Simonsen er bedste dansker

Martin Simonsen – der lavede hole-in-one på 16. i første runde, og vandt en Garia golfbil til både sig selv og sin caddie – gik anden runde i -3, og rykkede 58 pladser frem til en 11. plads i -3.

Efter +2 i første runde gik Jeff Winther en forrygende formiddagsrunde i -4, så han bragede 86 pladser frem til en 21. plads i -2.

Lasse Jensen var rundt i -2, så han begynder finalerunderne på en 30. plads i -1 sammen med Mathias Gladbjerg, som var rundt i +1.

Morten Ørum Madsen gik anden runde i par, hvilket var nok til at rykke 23 pladser frem til en 63. plads i +1, hvilket blev cutgrænsen. 74 spillere er med i finalerunderne.

Thorbjørn, Lucas og Kjeldsen missede cuttet

For anden dag i træk lavede Thorbjørn Olesen en tredobbelt bogey på 18. hul, og som nr. 95 i +3 var han to slag fra at klare cuttet. Det samme var Lucas Bjerregaard, der som Thorbjørn gik anden runde i +3. Skuffende at de to bedste danskere missede cuttet, men de kommer også direkte fra US PGA Championship i sidste uge.

Nyprofessionelle Nicolai Højgaard var sammen med Mathias Gladbjerg bedste dansker i -2 efter første runde, men efter seks bogeys på sine første 7 huller gik han +6, og sluttede som nr. 110 i +4.

Nicolai Kristensen blev nr. 120 i +5, Anders Hansen og Joachim B Hansen nr. 125 i +6 mens Christian Gløet og Oliver Hundebøll Jørgensen blev nr. 141 i +8.

Historisk set har Søren Kjeldsen været bedste dansker i Made in Denmark, hvor han som eneste dansker har klaret cuttet i de fem første udgaver. En stime der desværre blev brudt i år, hvor han plaget af en slem forkølelse, for efter runder i +3 og +6 blev han nr. 145 i +9. Nicolai Tinning og Jeppe Pape Huldahl delte 148. pladsen i +11.

Matthias Schwab fører foran Cañizares og Langasque

24-årige Matthias Schwab fra Østrig gik én af dagens bedste runder i -5, så han fører i -8 foran Alejandro Cañizares og Romain Langaque i -7. Langaque gik ligedes anden runde i -5, mens Cañizares var rundt i -7.

Alvaro Quiros, Robert MacIntyre og Bernd Wiesberger deler 4. pladsen i -5, mens Adrien Saddier, Max Schmitt, Paul Dinne og Alexander Björk er nr. 7 i -4.

Den forsvarende mester Matt Wallace er nr. 21 i -2 efter +2 i anden runde. Thomas Pieters er nr. 30 i -1, mens Lee Westwood lige akkurat klarede cuttet som nr. 63 i +1.

Made in Denmark sendes på Viasat Golf, TV3 Max og Viaplay.dk– læs mere i denne artikel eller se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Made in Denmark presented by FREJA, leaderboard

Matthias Schwab – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk