PopulærtDP World TourDustin Johnson vandt den første udgave af Saudi International

Dustin Johnson vandt den første udgave af Saudi International

Dustin Johnson vandt den første udgave af Saudi International powered by SBIA, hvor Joachim B Hansen blev nr 24 i det stærke felt med verdensranglistens nr. 1, 2, 3 og 5. Se højdepunkter fra Dustin Johnsons finalerunde ovenfor.

Sergio Garcia blev diskvalificeret, da han i den grad overtrådte reglerne for god opførsel på golfbanen ved beskadige flere greens på Royal Greens G&CC under tredje runde!

Mariah Carey gav koncert under den kontroversielle turnering, hvilket der kan læses mere om nederst i denne artikel.

Joachim faldt tilbage i finalerunden

Joachim B Hansen begyndte finaledagen på en 6. plads, så for tredje uge i træk og for fjerde gang i denne sæson var der gode muligheder for en dansker i top-10, efter Jeff Winther blev nr. 7 i South African Open hosted by the City of Johannesburg, Søren Kjeldsen blev nr. 5 i Abu Dhabi HSBC Championship presented by EGA og Thorbjørn Olesen blev nr. 7 i Omega Dubai Desert Classic.

Sådan gik et desværre ikke, for efter en finalerunde i +2 faldt Joachim B Hansen tilbage til en 24. plads i -6.

Joachim var eneste dansker i finalerunderne, da Thorbjørn Olesen, Jeff Winther, Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen missede cuttet.

Dustin Johnson vandt efter to afsluttende birdies

Haotong Li pg Dustin Johnson delte føringen i -16 inden finalerunden, og efter to birdies på for-ni var Haotong Li foran med ét slag, hvorefter han dog lavede tre bogeys på de følgende 5 huller, så Dustin Johnson tog føringen.

Tom Lewis spillede også med om sejren, og Dustin Johnson skabte lidt spænding om resultatet, da han lavede en bogey på 16. hul efter et drop.

Med to afsluttende birdies for en runde i -3 vandt Dustin Johnson dog en forholdsvis sikker sejr i -19 foran Haotong Li i -17. Haotong Li, der i sidste uge fik to stafslag da hans caddie stod bag ham på sidste hul, skrev historie i tredje runde, hvor han lavede fire eagles, hvoraf de tre var på par-4 huller.

Tom Lewis blev nr. 3 i -16.

Flot 4. plads til Min Woo Lee

Nyprofessionelle Min Woo Lee, der fik sin professionelle debut med et misset cut i Abu Dhabi, blev nr. 4 i -15.

20-årige Min Woo Lee, der bl.a. har vundet US Junior Amateur 2016, var nr. 5 på amatørernes verdensrangliste inden han blev professionel. Han er lillebror til 22-årig Minjee Lee, som har vundet fire LPGA turneringer og senest LPGA Volvik Championship 2018.

Alexander Levy blev nr. 5 i -14, mens Joost Luiten, Bryson DeChambeau, Ian Poulter, Scott Hend og Ryan Fox delte 6. pladsen i -11.

Patrick Reed blev nr. 56 i +1 og Brooks Koepka nr. 57 i +2,

Justin Rose, Henrik Stenson, Lee Westwood, Matt Wallace og Eddie Pepperell missede cuttet. For Stenson er det tre missede cuts i træk, da han heller ikke var med i weekenden i Dubai og Abu Dhabi.

Dustin Johnsons sjette sejr på Europa Touren

Det var 34-årige Dustin Johnsons sjette sejr på Europa Touren, men den første i en regulær turnering, da de øvrige har været i US Open 2016 og fem WGC turneringer.

Fire ud af otte turneringer er vundet af amerikanske spillere

Saudi International var den 8. turnering i Europa Tourens 2019 sæson. Halvdelen er blevet vundet af amerikanere, da Kurt Kitayama vandt Afrasia Bank Mauritius Open at Anahita, David Lipsky vandt Alfred Dunhill Championship mens Bryson DeChambeau vandt Omega Dubai Desert Classic.

Saudi International powered by SBIA, resultat

Joachim B Hansen med sin caddie Thomas Søby – Foto: golfsupport.nl
Mariah Carey, DJ Tiesto og Sean Paul gav koncerter

I forbindelse med golfturneringen var der store koncerter i King Abdullah Economic City. Mariah Carey gav koncert torsdag aften, mens DJ Tiesto og Sean Paul var blandt de optrædende de følgende dage.

Tidligere var store koncerter og meget andet forbudt i Saudi Arabien, men det er der åbnet op for som led i transformationen af landet.

Da der i december 2018 var et Formel-E løb i Saudi Arabien holdt man også en sideløbende musikfestival med bl.a. The Black Eyed Peas, OneRepublic, David Guetta og Enrique Iglesias.

Kontroversiel at der blev spillet i Saudi Arabien

Det var kontroversielt, at Europa Touren og verdens bedste golfspillere besøgte Saudi Arabien, og dermed promoverede det omstridte land. Nogle har den opfattelse, at Europa Touren burde holde sig væk, mens andre mener, at man skal adskille sport og politik.

Det har skabt megen debat, men når det kommer til demokrati og menneskerettigheder, så er det dog ikke uvant for hverken Europa Touren eller sportsfolk generelt at konkurrere i lande, som lader meget tilbage at ønske hvad angår demokrati og menneskerettigheder.

Ser man på hele Europa Tour hele kalenderen, så besøger man også en række andre lande uden egentligt demokrati ligesom ikke alle lever op til basale menneskerettigheder.
Noget der dog ikke i samme omfang har givet så meget debat, hvilket må betegnes som dobbeltmoralsk.

Saudi Arabien er det 48. land der blev besøgt siden Europa Touren blev grundlagt i 1972.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk