PopulærtDP World TourDerfor var det top-116 på Race to Dubai der beholdt kortet

Derfor var det top-116 på Race to Dubai der beholdt kortet

Top-110 beholder kortet på DP World Tour, men i år var det reelt top-116. Forvirret? Forklaringen finder du nedenfor.

Der er begrænsede felter i sæsonens to sidste turneringer, så Commercial Bank Qatar Masters var den sidste tællende turnering ift. hvem der beholdt kortet. John Axelsen begyndte ugen som nr. 116, men missede cuttet da Sami Välimäki vandt og sluttede som nr. 118, så han skal på Tourskolen, hvor han er kvalificeret til Final Stage.

Når sæsonen begynder er det top-110 der beholder kortet, men nogle tæller ikke blandt de 110, så det er en grænse, der rykker sig løbende. I år blev det så top-116, mens det i 2022 var top-117 og i 2021 var det top-121, hvilket vi forklarer nedenfor.

Tre grupper spillere tæller udover top-110

Der er en række spillere, som tæller udover de 110, og det er følgende tre grupper af spillere:

  • Affiliate medlemmer (tilknyttede medlemmer), som f.eks. PGA Tour spillere der gerne vil være medlem og spille sæsonfinale mv. Reglerne er omfattende, men hvis man f.eks. som Affiliate medlem kvalificerer sig til et fuldt kort året efter, så skal man tage imod det for ellers mister man retten til Affiliate medlemskab det år.
  • Medlemmer som er 50 år eller ældre i den igangværende sæson
  • Medlemmer i top-50 på verdensranglisten (OWGR) der har spillet færre end 25 regulære DP World Tour turneringer (ekskl. majors og WGC) i karrieren og færre end 6 regulære turneringer inden WGC – HSBC Champions (24. oktober). Top-50 spillere defineres som alle spillere, der på et tidspunkt har været i top-50 mellem uge 1 – 28 i år.

De seks der i 2023 tæller udover top-110 er:

  • Jon Rahm: OWGR top-50 og pt. nr. 2 på ranglisten
  • Viktor Hovland: OWGR top-50 og pt. nr. 10 på ranglisten
  • Tom Kim: OWGR top-50 og pt. nr. 23 på ranglisten
  • Sepp Straka: OWGR top-50 og pt. nr. 38 på ranglisten
  • Padraig Harrington: Over 50 år og pt. nr. 75 på ranglisten
  • Billy Horschel: OWGR top-50 og pt. nr. 102 på ranglisten
Eksempler med Rahm og Harrington

28-årige Jon Rahm på 2. pladsen har spillet 70 tællende DP World Tour turneringer i karrieren, og vundet 10 turneringer herunder to majors med sejre i US Open 2021 og Masters 2023. Han vandt Race to Dubai ranglisten 2019 efter tre sejre det år.

Rahm har spillet Ryder Cup i 2018, 2021 og 2023 og med indtil videre 7 tællende DP World Tour turneringer i år, vil nogle utvivlsomt tænke, at det er mærkeligt han ikke tæller i opgørelsen af top-110. Forklaringen er, at sådan er reglerne!

24 af hans 70 tællende turneringer på DP World Tour siden 2016 har været regulære turneringer (så 46 har været majors og WGC turneringer). Han er dermed kun lige under grænsen på 25 turneringer i karrieren, så næste år skal han tælles med blandt de 116.

52-årige Padraig Harrington blev nr. 75 på DP World Tour ranglisten efter 12 tællende turneringer i år. Harrington har spillet ni regulære turneringer og tre majors, men da han er fyldt 50 år, så tæller han ikke med i opgørelsen af 110 spiller der holder kortet.

DP World Tour Rankings, stillingen på europeantour.com

Padraig Harrington – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk