Celine Boutier vandt ISPS Handa Vic Open – Nanna blev nr. 27

Celine Boutier vandt LPGA turneringen ISPS Handa Vic Open, hvor Nanna Koerstz Madsen blev nr. 27. Ovenfor kan man se højdepunkter fra finalerunden.

Der var ingen danskere i den sideløbende Europa Tour turnering, som blev vundet af David Law. Læs mere om formatet nederst i denne artikel.

Top-65 klarede cuttet efter anden runde, men kun top-35 kom med i finalerunden, så som nr. 53 i -1 efter to runder skulle Nanna Koerstz Madsen spille sig frem i feltet. Det gjorde hun med en flot tredje runde i par under meget svære betingelser med regn og blæst, så hun var nr. 21 inden finalerunden. Efter en finalerunde i +1 blev Nanna nr. 27 i par.

I samlet +1 efter to runder var Nicole Broch Larsen ét slag fra at klare cuttet.

Nanna Koerstz Madsen – Foto: Ladies European Tour
Celine Boutier vandt sin første LPGA sejr

Kim Kaufman førte i -10 foran Celine Boutier og Su Oh inden finalerunden.

En finalerunde i par var nok for Celine Boutier fra Frankrig vandt sin første LPGA sejr i -8 foran Sarah Kemp, Charlotte Thomas og Su Oh i -6. Haru Nomura, Katherine Kirk og Azahara Munoz delte 5. pladsen i -5.

Celine Boutier har vundet to gange på LET med sejre i Sanya Ladies Open 2017 og Australian Ladies Classic Bonville 2018.

Som det er tilfældet med Europa Touren, så spillet LPGA også to turneringer i Australien, og i næste uge gælder det ISPS Handa Women’s Australian Open.

ISPS Handa Vic Open – damer, resultat

Formatet i ISPS Handa Vic Open

ISPS Handa Vic Open er to sideløbende individuelle turneringer på samme baner om samme præmiesum.

De to turneringer blev spillet på 13th Beach Golf Club ved Melbourne, hvor 156 damer og 156 herrer skiftevis spillede på de to baner i de første runder.

Derefter klarede top-65 i hver turnering cuttet til tredje runde, inden blot top-35 og lige var med i finalerunden på Beach Course – der er dog point og præmiepenge til alle der klarede det første cut.

Alle fire dage var starttiderne lavet, så der skiftevis var en dame- og herregruppe på banerne. Den samlede præmiesum på 3 mio. AUD $ blev også delt ligeligt, så der var 1,5 mio. $ i hver turnering. 1,5 mio. AUD $ svarer til omkring 1,1 mio. US $ og knap 1 mio. €.

Herrernes turnering går helt tilbage til 1957, mens formatet med en dame- og herreturnering på samme bane har været sådan siden 2012. I år var dog første gang, at herrernes turnering var tællende til ISPS Handa PGA Tour of Australasia og Europa Touren, mens damernes var en ALPG Tour og LPGA turnering.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.