PopulærtLadies European TourCecilie Finne-Ipsen (og dem der missede cuttet) kan få LET kategori

Cecilie Finne-Ipsen (og dem der missede cuttet) kan få LET kategori

Natalia Guseva vandt Tourskolen til Ladies European Tour, hvor Cecilie Finne-Ipsen blev nr. 45 og sikrede sig en kategori. Det gjorde Puk Lyng Thomsen, Fie Olsen sådan set også selvom de missede cuttet, og måske også Amalie Leth-Nissen der trak sig efter tredje runde. Og når 2024 sæsonen afsluttes er det måske Fie Olsen eller en anden dansker der har den bedste kategori af de fire! Forvirret – det kan vi dæleme godt forstå, men forklaring følger.

Lad os begynde med Nataliya Guseva der vandt i -23 foran sydafrikanske Cara Gorlei -19 og Aunchisa Utama fra Thailand i -18.

LET nævner i deres referat ikke, hvor Nataliya Guseva er fra, og det er fordi hun er fra Rusland. Man må dog ikke repræsentere Rusland, så hun står neutral atlet (ANA – Authorised Neutral Athletes).Natalia Guseva blev nr. 23 i LPGA Q-Series, hvilket også giver hende en LPGA kategori i 2024.

Med en finalerunde i -1 blev Cecilie Finne Ipsen nr. 45 i -2, så hun sluttede i top-50 der begynder året med en kategori 16.

Cecilie Finne-Ipsen – Foto: Tristan Jones / LET

Puk Lyng Thomsen og Fie Olsen missede cuttet og de kan få kategori 19 i 2024 med mulighed for at rykke frem efter re-rangering to gange i sæsonen. Amalie Leth-Nissen trak sig efter tredje runde, hvor hun var uden reel mulighed for at klare cuttet. Vi har kontaktet LET for at afklare, om hun også kan få kategori 19, eller om det kun gælder spillere der gennemfører de runder man er kvalificeret til.

Læs mere om kategorierne  til alle deltagere i feltet i artiklen Forklaring af LET kategorier og hvorfor et misset cut på Tourskolen kan være ok.

Top-20 fik de bedste kort.

Top-20 og lige et kort til LET 2024 i kategori 12, hvilket er et fint kort med adgang til mange turneringer.

Det blev 22 spillere i -10 eller bedre, og de skal nu tage stilling til, om de vil blive medlem af LET. Det vil de fleste formentlig gøre, men i 2016 kvalificerede Puk Lyng Thomsen sig til LET via Tourskolen, men hun valgte at forblive amatør.

Spillerne i kategori 12 beholder den kategori hele sæsonen, og udover at de er højere på entry listen til en given turnering, så er det den helt store fordel. At man med en dårlig sæsonstart beholder sin position.

Re-rangering for kategori 15 – 20

Alle spillere i kategori 15 – 20 bliver re-rangeret to gange i sæsonen baseret på point-indtjening til Order of Merit.

Med adgang til en tidlig turnering og et godt resultat kan en spiller i kategori 19 f.eks. rykke helt til tops i kategori 14, mens dårlige resultater for en kategori 16 spiller kan ryge helt ned i bunden, når et felt fyldes op. Vi vil uddybe det nærmere i en artikel der kommer på 19hul.dk i eftermiddag.

LET Lalla Aicha Marrakech – Final Stage, resultat

Natalia Guseva – Foto: Tristan Jones / LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Johan Gumberg vandt SDC Championship

Amerikanske Johan Gumberg vandt DP World Tour turneringen SDC Championship, der også var tællende til Sunshine Tour. Han vandt efter omspil mod Robin Tiger...

Nicolai Højgaard har fået invitation til Arnold Palmer Invitational – Rasmus til Puerto Rico

Både Nicolai og Rasmus Højgaard spiller på PGA Tour i den kommende uge, men i hver sin turnering der begynder på torsdag den 7....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk