PopulærtLadies European TourForklaring af LET kategorier og hvorfor et misset cut på Tourskolen kan...

Forklaring af LET kategorier og hvorfor et misset cut på Tourskolen kan være ok

Det er en tilsnigelse når vi ovenfor skriver, at et misset cut på LET Tourskolen kan være ok. For det vil selvfølgelig være en skuffelse, når man misser cuttet og ikke når målet om top-20 der giver et godt kort, og top-50 der giver adgang til en række turneringer i starten af sæsonen. Men med godt spil kan man ændre sin skæbne i løbet af 2024 sæsonen, for hele feltet kan få en kategori på LET!

Cecilie Finne-Ipsen blev bedste dansker på en 45. plads og sikrede sig en kategori 16, mens dem der missede cuttet kan få kategori 19. Der er re-rank to gange i sæsonen, så her kan der blive vendt op og ned på det hele.

Denne artikel er lidt inspireret af kritik fra Nicole Broch Estrup, der i et nyligt afsnit af podcasten Golf Showet gav udtryk for sin utilfredshed over, at LPGA og golf-medier fejrede, at hun fik et LPGA kort via Q-Series. Hun nævnte ikke specifikt 19hul.dk, men mere generelt.

For Nicole havde en kategori i forvejen, men hun forbedrede sin kategori og sin position med nogle pladser. Det har hun sådan set ret i, hvilket vi også skrev efter sæsonens sidste regulære turnering i november og igen i de ugentlige rangliste-artikler. Men efter sæsonstarten 2024 tror vi, at de få pladsers forbedring i kategori vil give adgang til flere LPGA turneringer end ellers, men det vil tiden vise.

Vi kunne nok have gjort det bedre under og efter Q-Series, så vi anerkender Nicoles kritik. Men vi fastholder dog som LPGA, at Nicole rent kommunikation- og resultatsmæssigt fik et kort via Q-Series, som hun ikke havde i forvejen, men hun havde en kategori via sæsonplaceringen. En spørgsmål om ord, men det er indviklet ikke mindst når der så også er re-rank i løbet af sæsonen. Vi har tidligere år beskrevet danskernes LPGA kategorier, og vil også gøre det for 2024 sæsonen i en senere artikel.

Kun top-20 på LET Tourskolen sikrer godt kort hele sæsonen

Lad os, inspireret af Nicoles kritik, vende tilbage til LET Tourskolen, hvor man også kan få en LET kategori selvom man misser cuttet. Så f.eks. kan Fie Olsen med en god sæsonstart rykke frem og slutte i en bedre kategori-position end Cecilie Finne Ipsen, selvom sidstnævnte blev nr. 45 og Fie Olsen nr. 104. Vi tror og håber da på, at Cecilie Finne Ipsen klarer en masse cuts i starten og får en god placering i kategori 14. Men misser hun alle cuts, så bliver hun overhalet af en del spillere. Og vi håber også Fie Olsen og de øvrie danskere rykker frem.

Top-20 på Tourskolen beholder sin kategori hele sæsonen efterfulgt af kategori 13 der er Top-20 på Career Money List. Udover at de er højere på entry listen til en given turnering, så giver det den helt store fordel, at man på trods af en evt. dårlig sæsonstart beholder sin position. Det giver også mulighed for at indlægge pause uden frygten for at gå glip af noget.

Cecilie Finne-Ipsen – Foto: Tristan Jones / LET

En del af spillerne der deltog på Final Stage, heriblandt Puk Lyng Thomsen og Fie Olsen, har sikret sig en kategori og dermed et kort til LET i 2024. Men ud fra reglerne og det antal turneringer man kan få adgang til, så synes vi, at det ville være forkert at fejre dem med en overskrift om at de har fået LET kortet i 2024. Men det kan de få…

Re-rank for kategori 15 – 20 to gange i løbet af sæsonen

Lad os forklare de indviklede regler med at uddybe de enkelte LET kategorier 14 – 20 (og 10) i 2024 helt overordnet uden alle detaljer.

Der er re-rank to gange i sæsonen efter indtjening i point. Vinder man en turnering vil man rykke endnu længere frem, men det vil blive for detaljeret, hvis vi skal beskrive alle scenarier. Så her er det f.eks. hvis Fie Olsen opnår en 2. eller 3. plads tidligt på sæsonen, da det vil give hende adgang til mange turneringer i resten af sæsonen. I øvrigt på samme måde som Nicole Broch Estrup sikrede sig en god LPGA kategori og adgang til turneringer mod slutningen af LPGA 2023 sæsonen.

 • Kategori 10 – Spillere i top-70 på Order of Merit: Efter hver re-rank kommer spillere fra kategori 11 og ned i kategori 10, hvis de er i top-70 på Order of Merit. Det gælder f.eks. de seks fra LETAS heriblandt Sofie Kibsgaard Nielsen i kategori 11 og top-20 fra Tourskolen i kategori 12, som alle holder deres position hele året.
 • Kategori 14 – Re-rank: Den primære re-rank kategori der bliver aktiv efter re-rank af spillere i kategori 15 – 20, og med en god placering vil man få adgang til mange turneringer. Det sker som nævnt to gange i sæsonen for dem der har optjent point, så en spiller i kategori 20 kan rykke helt til tops. Har man ikke optjent point, bliver man i sin oprindelige kategori. Efter anden re-rank beholder man den position resten af sæsonen.
 • Kategori 15 # 71-80 på Order of Merit 2023
 • Kategori 16 #21 – 50 på Tourskolen.
  Cecilie Finne-Ipsen blev nr. 45.
 • Kategori 17 # 81 – 110 på LET Order of Merit 2023
  Som nr. 86 er Emilie K Pedersen i denne kategori.
 • Kategori 18 er top-200 på Career Money List
 • Kategori 19 er alle fra Tourskolen udenfor top-50
  Alle der deltog på Tourskolen, men som sluttede udenfor top-50. Rangeret efter placering og dem der missede cuttet kan også få en kategori.
  Med en misset cut kan Puk Lyng Thomsen, Fie Olsen og måske Amalie Leth-Nissen få denne kategori.
 • Kategori 20 er spillere fra Pre-Qualifiers
  Kategori 20 kan være ganske stor, da det er spillere som deltog i én af de fire Pre-Qualifiers uden at gå videre til Final Stage.
Puk Lyng Thomsen – Foto: Tristan Jones / LET

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Starttider i US Open 2024, lørdag

Se alle starttider for lørdagens tredje runde af US Open på Pinehurst No. 2 nedenfor. Ludvig Åberg fører i -5 foran Bryson DeChambeau, Thomas Detry...

Åberg fører US Open – Nicolai Højgaard nr. 21 efter 2. runde

Ludvig Åberg overtog føringen i US Open, hvor Nicolai Højgaard er nr. 21. Nicolai Højgaard er nr. 21, mens Frederik Kjettrup missede cuttet. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk