AnbefaletBjørn i spidsen for et stærkt EurAsia Cup hold

Bjørn i spidsen for et stærkt EurAsia Cup hold

Thomas Bjørn står i spidsen for et meget godt europæisk hold ved EurAsia Cup presented by DRB-HICOM 2018, der desværre bliver uden danske spillere.

EurAsia Cup er en Ryder Cup lignende turnering, hvor Europa spiller mod Asien. Den tredje udgave af turneringen spilles fra den 12. – 14. januar 2018 på Glenmarie Golf and Country Club i Kuala Lumpur, Malaysia. Thomas Bjørn er kaptajn for Europa, mens Arjun Atwal er kaptajn for Asien.

Kun fem afbud fra top-20 på Race to Dubai

De ti bedste på Race to Dubai 2017 ranglisten, som har ønsket at deltage, har kvalificeret sig til holdet, mens Thomas Bjørn har uddelt to wild cards.

Race to Dubai vinderen Tommy Fleetwood har takket ja til at deltage sammen med Tyrrell Hatton (nr. 5 på ranglisten), Ross Fisher (nr. 6), Rafa Cabrera-Bello (7), Alex Noren (8), Matthew Fitzpatrick (12), Bernd Wiesberger (14), Henrik Stenson (15), Paul Dunne (16) og Thomas Pieters (20).

Fem spillere fra top-20 har således fravalgt at deltage, da der er flere ikke-europæere blandt top-20. De fem er Justin Rose (nr. 2), Jon Rahm (nr. 3), Sergio Garcia (4), Francesco Molinari (9) og Rory McIlroy (13).

– Der har været en stærk interesse fra spillerne for at deltage, hvilket man også kan se ved at de ti kvalificerede sluttede i top-20 på Race to Dubai ranglisten. Det er en god indikation på hvordan EurAsia Cup udvikler sig, siger Thomas Bjørn i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Det er et stærkt hold fra nr. 1 til 12. Der er god erfaring, med seks der har spillet Ryder Cup samt spændende unge talenter som Tommy og Tyrrell.

Bjørn gav wild cards til Casey og Levy

Som sine to wild cards har Thomas Bjørn valgt Paul Casey og Alexander Levy.

Paul Casey er blevet medlem af Europa Touren i 2018, og som pt. nr. 14 på verdensranglisten var han et oplagt valg.

– Da Paul annoncerede, at han bliver medlem af Europa Touren og derfor kunne vælges, var det et let valg. Han er en fremragende erfaren spiller som de yngre kan lære meget af. At han gerne ville være en del af EurAsia Cup holdet viser hans engagement overfor Europa Touren, siger Thomas Bjørn.

Alexander Levy er fra Ryder Cup værtslandet Frankrig, hvilket dog ikke er den eneste grund til at han blev valgt. Som nr. 21 på Race to Dubai ranglisten var Levy den næste til at kvalificere sig til holdet.

– Jeg har samlet et hold, der forhåbentligt kan genvinde EurAsia Cup, men jeg har også haft et øje på Ryder Cup. At vælge Alex giver ham mulighed for at opleve en holdturnering, for jeg ved, at han i den grad vil forsøge at komme på Ryder Cup holdet. At tage ham med og hjælpe ham med at udvikle sig give ham muligheder er vigtigt for fremtiden. Men han han også fortjent det baseret på sine resultater de seneste år, siger Bjørn.

27-årige Alex Levy har vundet fire Europa Tour turneringer; Volvo China Open 2014, Portugal Masters 2014, Porsche European Open 2016 og Volvo China Open 2017.

Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på Race to Dubai ranglisten, hvor han sluttede som nr. 23. Det var dog således ikke nok til at kvalificere sig eller til at få et af de to wild cards.

Tre dage med four-ball, foursomes og singler

EurAsia Cup spilles over tre dage, hvor alle 12 spillere på hvert hold skal i aktion hver dag. Fredag i seks four-ball matcher, lørdag er der seks foursomes inden man spiller 12 singler om søndagen.

Europa er forsvarende mestre

Europa med Søren Kjeldsen på holdet vandt hele 18½ – 5½ da EurAsia Cup senest blev spillet i 2016.

Den første udgave af EurAsia Cup blev spillet i 2014, hvor man delte matchen 10 – 10. Dengang var både Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen på holdet, som dengang bestod af 10 spillere

Det europæiske EurAsia Cup 2018 hold

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk