AnbefaletThomas Bjørn bliver kaptajn ved EurAsia Cup

Thomas Bjørn bliver kaptajn ved EurAsia Cup

Ikke overraskende er Ryder Cup kaptajnen Thomas Bjørn blevet udpeget som kaptajn for Europa, når de skal spille mod Asien i den Ryder Cup lignende EurAsia Cup presented by DRB-HICOM.

Den tredje udgave af EurAsia Cup spilles fra den 12. – 14. januar 2018 på Glenmarie Golf and Country Club i Kuala Lumpur, Malaysia. Arjun Atwal bliver kaptajn for Asien.

Når det ikke er overraskende, at Thomas Bjørn bliver kaptajn, så skyldes det, at den mindre profilerede EurAsia Cup er en god “generalprøve” for den europæiske Ryder Cup kaptajn. Således var Darren Clarke kaptajn under EurAsia Cup 2016, hvor Europa med Søren Kjeldsen på holdet vandt hele 18½ – 5½.

Den første udgave af EurAsia Cup blev spillet i 2014, hvor man delte matchen 10 – 10. Dengang var både Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen på holdet, som dengang bestod af 10 spillere.

Tre dage med four-ball, foursomes og singler

EurAsia Cup spilles over tre dage, hvor alle 12 spillere på hvert hold skal i aktion hver dag. Fredag i seks four-ball matcher, lørdag er der seks foursomes inden man spiller 12 singler om søndagen.

Rollen som kaptajn er ikke ny for Thomas Bjørn, som også stod i spidsen for Kontinentaleuropa under Seve Trophy 2009.

– Jeg er glad og beæret over at blive kaptajn for det europæiske EurAsia Cup hold. Jeg ser frem til den udfordring der venter os til januar mod det jeg er sikker på bliver et stærkt asiatisk hold på hjemmebane, siger Thomas Bjørn i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg var heldig nok til at være på holdet ved den første EurAsia Cup i 2014, og jeg har set turneringen vokse og udvikle sig siden da. Vi har nogle af verdens bedste golfspillere i Europa, som jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med både individuelt og som hold i forsøget på at beholde trofæet.

Kvalifikationen – Team Europe

Ti spillere kvalificerer sig til Team Europe via den endelige Race to Dubai 2017 rangliste, mens Thomas Bjørn uddeler to wildcards.

En række af de største profiler vil dog formentlig fravælge at deltage, og så går pladsen videre til den næste på ranglisten. Det er dermed de ti bedste europæere, som ønsker at deltage.

Team Europe udgøres således af følgende:

  • De ti bedste europæere på Race to Dubai 2017 ranglisten.
  • To captain’s picks (wild cards) valgt af kaptajn Thomas Bjørn efter den 20. november 2017.
Kvalifikationen – Team Asia

De fire bedste asiater på Asian Tour Order of Merit kvalificerer sig sammen med de fire bedste på verdensranglisten og der uddeles fire wild cards.

Team Asia udgøres således af følgende:

  • De fire bedste asiater på Asian Tour Order of Merit 2017 pr. 27. november 2017.
  • De fire bedste asiatiske spillere på verdensranglisten pr. 27. november 2017.
  • Fire captain’s picks (wild cards) valgt af kaptajn Arjun Atwal efter den 27. november 2017.
Arjun Atwal – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk