AnbefaletXander Schauffele vandt guld ved OL i Tokyo

Xander Schauffele vandt guld ved OL i Tokyo

Xander Schauffele vandt guld i herrernes golfturnering ved OL i Tokyo, mens Rory Sabbatini fik sølv efter en forrygende finalerunde. CT Pan vandt bronze efter et stort omspil med syv spillere. Joachim B Hansen blev nr. 27 og Rasmus Højgaard nr. 38.

Der blev ikke spillet om de store præmiesummer vi kender i golfsporten, men om medaljer, hæder og bred anerkendelse og opmærksomhed over hele verden som OL sportsgren. Og OL er også tællende til verdensranglisten med 50 point til vinderen Xander Schauffele.

Danskerne faldt tilbage

Joachim B Hansen var nr. 5 i -5 efter første runde, men faldt tilbage til en en 24. plads i -3 da den forsinkede anden runde var færdigspillet lørdag morgen lokal tid. Han var nr. 17 i -7 efter tredje runde, og med en finalerunde i -2 sluttede han som nr. 27 i -9.

Rasmus Højgaard gik finalerunden i par, og i samlet -6 blev han nr. 38 i -6.

Ud fra verdensranglisten var Rasmus Højgaard den 33. bedste i feltet og Joachim B Hansen den 39. bedste, så på den baggrund var danskerne ikke blandt favoritterne til at få en medalje. Se en samlet rangering af de 60 OL herrer i Tokyo i denne artikel.

Xander Schauffele vandt foran Rory Sabbatini

Inden finalerunden havde amerikanske Xander Schauffele føringen i -14 foran Hideki Matsuyama fra værtslandet Japan i -13, mens Paul Casey fra Storbrittanien og Carlos Ortiz fra Mexico delte 3. pladsen i -12.

Xander Schauffele gik finalerunden i -4 og vandt i -18. Han blev  noget overraskende presset af Rory Sabbatini fra Slovakiet, der som  Joachim B Hansen begyndte dagen på den delte 17. plads i -7. Med en eagle, ti birdies og to bogeys gik Rory Sabbatini OL turneringens bedste runde i -10 og vandt sølv.

45-årige Sabbatini er født i Sydafrika, men i 2019 skiftede han nationalitet til Slovakiet for netop at komme med til OL. Hans hustru Martina er fra Slovakiet, og hun var caddie for ham under OL.

Som ung repræsenterede han England i Palmer Cup, mens han som sydafrikaner har spillet World Cup of Golf og Presidents Cup.

Rory Sabbatini med sin hustru og caddie Martina under OL 2020 i Tokyo – Foto: Ben Jared / PGA TOUR / IGF
Syv var i omspil om bronze medaljen

CT Pan fra Taiwan, Collin Morikawa fra USA, Mito Pereira fra Chile, Sebastian Munoz fra Colombia, Rory McIlroy fra Irland, Hideki Matsuyama fra Japan og Paul Casey sluttede på en delt 3. plads i -15.

De syv skulle derfor i omspil om bronze-medaljen, der blev spillet som hul-for-hul. Det var ikke en ny beslutningen, selvom de danske kommentatorer på GOLFTV og discovey+ troede, at det skulle være et tre hullers omspil.

På 4. omspilshul var det kun The Open vinderen Collin Morikawa, der spillede med Joachim B Hansen i finalerunden, og CT Pan der var tilbage, og CT Pan vandt omspillet og bronze med en par på hullet.

Viktor Hovland fra Norge blev bedste skandinav på en delt 14. plads i -12 foran svenske Alex Noren på en delt 16. plads i -11.

Justin Thomas og Patrick Reed delte 22. pladsen i -10.

Damerne spiller i næste uge

Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen er med når damerne spiller fra onsdag den 4. august til lørdag den 7. august. Se sendetiderne i denne artikel.

OL – herrer, resultat
– alternativ på pgatour.com

En dansk golfbag under OL 2020 i Tokyo – Foto: Ben Jared / PGA TOUR / IGF

Se en række forrygende slag fra sponsortelte på PGA Tour

PGA Tour har samlet nogle af de bedste slag fra sponsortelte under turneringer. Indimellem slår spillerne så skæve slag, at deres bold ligger i sponsortelte,...