OLSeks-dobbelt PGA Tour vinder vil til OL 2020 - er blevet statsborger...

Seks-dobbelt PGA Tour vinder vil til OL 2020 – er blevet statsborger i Slovakiet

Rory Sabbatini, som har vundet seks turneringer på PGA Tour, er født i Sydafrika og bor i Texas, men fremover repræsenterer han Slovakiet, hvor han er blevet statsborger.

Dermed kan 42-årige Sabbatini kvalificere sig til OL 2020 for Slovakiet, hvilket umiddelbart synes at være formålet med at blive statsborger i landet.

Dog har han også en tilknytning til netop Slovakiet, da hustruen Martina er fra Slovakiet, skriver espn.com i en AP artikel. Før jul fik han sit nye pas på Slovakiets konsulat i New York.

– Jeg tror, ​​at jeg vil lykkes for slovakisk golf og vil være inspirationskilde for slovakisk ungdom, siger Rory Sabbatini i en artikel på Slovakiets Golfforbunds hjemmeside, skga.sk. 

Første PGA Tour spiller fra Slovakiet

Rory Sabbatini bliver den første PGA Tour spiller fra Slovakiet, og nu vil golfforbundet registrere ham hos det Internationale Golfforbund, IGF, så han kan repræsentere Slovakiet ved OL:

– Vi er glade for, at Rory har erhvervet slovakisk statsborgerskab indenfor den frist, der er fastsat af IGF for potentiel deltagelse i OL i Tokyo. Han vil blive registreret som en slovakisk atlet i løbet af kvalifikationsperioden, siger næstformanden i Slovakiets Golfforbund, Rastislav Antal, og fortsætter:

– Vi er kommet ind i den højeste golf liga. Vi tror, at ​​Rory vil kunne opnå succesfulde resultater for slovakisk golf, og kan øge vores offentlige og vores børns interesse for at blive aktivt interesseret i golf.

Som pt. nr. 201 på verdensranglisten ligger Sabbatini til at kvalificere sig til OL 2020. Der er dog længe til, at kvalifikationen afsluttes den 29. juni 2020. Med maksimalt to spillere fra samme land (dog fire hvis alle er i top-15 på verdensranglisten), så har Sabbatini gode muligheder for at kvalificere sig for Slovakiet, såfremt han holder sig omkring top-350 på verdensranglisten.

Det er blevet rettet, så Rory Sabbatini nu repræsenterer Slovakiet på verdensranglisten og på sin PGA Tour profilside.

Den næstbedste golfspiller fra Slovakiet på verdensranglisten er Petr Valasek på en 1.930 plads. Der er yderligere syv registrerede spillere fra Slovakiet, som har spillet tællende turneringer, men ikke optjent point, så de er nr. 2.006 med 0 point.

Vandt World Cup for Sydafrika

Inden Rory Sabbatini blev professionel i 1998 repræsenterede han England i Palmer Cup 1998, hvor han bl.a. var på hold med Luke Donald.

Seks gange har han for Sydafrika spillet World Cup of Golf, som han vandt i 2003 sammen med Trevor Immelman.

Han har spillet Presidents Cup en enkelt gang i 2007, hvor han som sydafrikaner var på det internationale hold.

Har været medlem af PGA Tour siden 1999

Rory Sabbatini blev som nævnt professionel i 1998, og har været medlem af PGA Tour siden 1999 med en 109. plads på FedExCup ranglisten i 2018.

Han har som nævnt vundet seks turneringer med sejre i Air Canada Championship 2000, FBR Capital Open 2003, Nissan Open 2006, Crowne Plaza Invitational at Colonial 2007, HP Byron Nelson Championship 2009 og The Honda Classic 2011.

En 2. plads i Masters 2007 er Sabbatinis hidtil eneste top-10 placering i 45 spillede majors. Han har ikke spillet majors siden 2015.

Rory Sabbatini efter sejren i The Honda Classic 2011 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk