AnbefaletCollin Morikawa vandt The Open

Collin Morikawa vandt The Open

Det var ikke til at se på den 24-årige amerikaner Collin Morikawa, at han deltog i The Open for første gang, da han med en næsten fejlfri finalerunde vandt på Royal St George’s Golf Club. Han lavede blot fire bogeys i løbet af ugen, og er The Champion Golfer of the Year, som vinderen af The Open tituleres. Som den første The Open vinder får han en præmiecheck på over 2 mio. $.

For første gang siden 1997 var der kun én dansker i The Open, og  det var amatøren Christoffer Bring, som missede cuttet. Han kvalificerede sig ved at vinde det individuelle EM, og var med herrelandsholdet også med til at vinde EM for hold.

Morikawa vandt foran Spieth, Rahm og Oosthuizen

Collin Morikawa var nr. 2 inden finalerunden, og blot ét slag efter Louis Oosthuizen som havde føringen de første tre dage.

Med tre birdies i træk fra 7. hul og en birdie på 14. gik Morikawa finalerunden i -4, så han vandt i -15 foran Jordan Spieth i -13.

I den efterfølgende takketale ønskede Morikawa i øvrigt sin caddie J.J. Jakovac tillykke med sin 39 års fødselsdag, hvilket fik publikum til at synge fødselsdagssang.

2010 vinderen Louis Oosthuizen afsluttede med en runde i +1, så han måtte nøjes med en 3. plads i -11, som han delte med Jon Rahm.

Brooks Koepka var blandt dagens bedste med en runde i -5, som gav ham en delt 6. plads i -8 sammen med Mackenzie Hughes, mens Dustin Johnson, Robert MacIntyre, Daniel Berger og Scottie Scheffler delte 8. pladsen i -7.

Viktor Hovland, Emiliano Grillo og Shane Lowry, der vandt den seneste udgave af The Open i 2019, delte 12. pladsen i -6.

Paul Casey og Marcel Siem blev nr. 15 i -5, Sergio Garcia nr. 19 i -4, Xander Schauffele, Ian Poulter og Matt Fitzpatrick nr. 26 i -3.

Bryson DeChambeau var også blandt dagens bedste med en runde i -5, så han rykkede 31 pladser frem til en 33. plads i -2, som han delte med Tommy Fleetwood. Justin Thomas blev nr. 40 i -1, Rory McIlroy nr. 46 i par, Rickie Fowler nr. 53 i +1, Bernd Wiesberger, Lee Westwood og amatøren Matthias Schmid nr. 59 i +2 mens Padraig Harrington blev nr. 72 i +4.

Bryson Dechambeau – Foto: golfsupport.nl
Matthias Schmid blev bedste amatør

Tyske Matthias Schmid blev bedste amatør på en 59. plads i +2, mens Yuxin Lin fra Kina blev nr. 74 i +6. Det var de eneste to af otte amatører i feltet, som klarede cuttet.

23-årige Schmid vandt det individuelle EM i både 2019 og igen i 2020, men forsvarede ikke sin titel da Christoffer Bring vandt i år. Han valgte i stedet at spille BMW International Open på Europa Touren, hvor han blev nr. 14.

Det var afslutningen på Matthias Schmids flotte amatør-karriere, da han nu bliver professionel. Han debuterer allerede som professionel i næste uge på Europa Touren.

Matthias Schmid med sin Silver Medal for at blive bedste amatør i The Open 2021 – Foto: golfsupport.nl
24 år og to major sejre

24-årige Morikawa er født i Los Angeles, men har japanske og kinesiske rødder.

Han debuterede som professionel i juni 2019, hvor han imponerede med en 14. plads i RBC Canadian Open efterfulgt af en 35. plads i US Open.

I juli 2019 blev han nr. 2 i 3M Open og nr. 4 i John Deere Classic inden han vandt Barracuda Championship i sin sjette PGA Tour start. Da PGA Tour genoptog sæsonen efter en COVID-19 pause med Charles Schwab Challenge var han i omspil om sejren, men tabte til Daniel Berger, inden han få uger senere vandt Workday Charity Open. Så vandt han sin første major i  US PGA Championship 2020, så på godt et år som professionel vandt han tre PGA Tour sejre, hvoraf den ene var en major.

I februar vandt han WGC – Workday Championship 2021 og nu også The Open, så som 24-årig har han vundet fem PGA Tour sejre hvoraf de to er majors.

Han har blot spillet otte majors i karrieren, og vundet de to. Tidligere på året blev han nr. 8 i US PGA Championship og nr. 4 i US Open.

Seneste debutant der vandt The Open var Ben Curtis

Den hidtil seneste The Open debutant der vinder var Ben Curtis i 2003. Det var også på Royal St Georges, hvor Thomas Bjørn var så smerteligt tæt på sejren, da han førte med tre slag inden de sidste 4 huller.

Efter en bogey, dobbeltbogey (den famøse tur i bunkeren), bogey og par på de sidste 4 huller måtte Bjørn nøjes med en andenplads, som han delte med Vijay Singh. Èt slag efter vinderen Ben Curtis.

Dengang var Ben Curtis nr. 396 på verdensranglisten da han vandt, mesn Morikawa var nr. 4 inden sejren.

The Open, resultat
– alternativ på pgatour.com

Det store leaderboard ved 18. green efter The Open 2021 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk