PopulærtDP World TourVerdensranglisterne, 8. august 2022

Verdensranglisterne, 8. august 2022

Det er en historisk verdensrangliste for herrerne, da det er den sidste efter det nuværende velkendte system, da opgørelsen nu ændres markant for at blive mere retvisende. Joohyung Kim vandt sin første PGA Tour sejr og er nu nr. 21 i verden – det ville han ikke have været efter de nye regler. Hos damerne rykkede AIG Women’s Open vinderen Ashleigh Buhai i top-30, mens Emily K Pedersen nærmer sig top-100.

Herrernes verdensrangliste

Callum Shinkwin vandt Cazoo Open supported by Gareth Bale, og rykkede frem som nr. 157 fra en 304. plads i sidste uge. Lucas Bjerregaard blev nr. 3, hvilket gav ham 143 pladsers fremgang til en 440. plads. Uden at spille rykkede Nicolai Højgaard fire pladser frem, og som nr. 150 er han nu tredjebedste dansker.

20-årige Joohyung Kim vandt Wyndham Championship på PGA Tour, og med sin første PGA Tour sejr er han nu helt fremme som nr. 21 på verdensranglisten. Han var nr. 34 i sidste uge.

De nye regler for verdensranglisten træder i kraft nu, så ugens turnering opgøres efter de nye regler. Vi vil beskrive det mere detaljeret i en senere artikel, men kort fortalt vil et felt styrke forsat blive defineret af deltagerne, men nu efter hvor gode runder spillerne har gået de seneste to år; og der er ikke et minimum, så tyndt besatte turneringer vil ikke få det tidligere minimum antal point. Det vil betyde færre point til mindre tours som Challenge Touren og ECCO Tour og mindre DP World Tour turneringer vil også få færre point. Det vil, alt andet lige, blive sværere at spille sig hurtigt frem fra de mindre tours, hvilket dog også vil være mere retvisende

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2022.