32-årig tidligere verdensetter har indstillet karrieren

Det kommer ikke som den store overraskelse, men nu har 32-årige Shanshan Feng officielt meddelt, at hun har indstillet karrieren som professionel. Hun har ikke fået sagt ordentligt farvel til fans og kollegaerne på LPGA, men håber på en sidste dans. I videoen ovenfor har LPGA samlet nogle højdepunkter med den tidligere verdensetter.

32-årige Shanshan Feng fra Kina har vundet 10 gange på LPGA, 7 gange på LET hvor hun vandt Order of Merit 2015, 7 gange på LPGA of Japan Tour samt bronze ved OL 2016 i Rio.

Hendes første LPGA sejr var i major turneringen Wegmans LPGA Championship 2012 og den seneste var Thornberry Creek LPGA Classic 2019. Fra november 2017 til april 2018 var hun nr. 1 på verdensranglisten i 23 uger.

Shanshan Feng kvalificerede sig til LPGA i 2008 som den første kineser nogensinde. Hun var en pioner, og nu er der otte fra Kina på LPGA.

Har ikke spillet siden OL i august 2021

Shanshan Feng spillede ingen tællende turneringer i Covid-19 året 2020 og blot otte turneringer i 2021 inden hun blev nr. 8 ved OL 2021 i Tokyo. OL er hendes seneste tællende turnering.

.
.

Efter KPMG Women’s PGA Championship i juni 2021 sagde hun, at det nok var hendes sidste turnering i USA, men hun håbede at spille en sidste turnering i Buick LPGA Shanghai 2021. Men da den både sidste år og igen i år blev aflyst, ville hun ikke vente længere med at komme videre med sit liv, så nu har hun officielt indstillet karrieren.

Siden december har hun stået i spidsen for det kinesiske damelandshold.

Håber på en sidste dans

I et åbent brev på sin Instagram side, www.instagram.com/shanshanfeng_golf, uddyber Shanshan Feng sin beslutning.

Shanshan Feng skriver bl.a., at da hun blev professionel i 2007 havde hun planlagt at spille i 10 år. I det 10. år vandt hun bronze ved OL (i 2016) og hun blev nr. 1 på verdensranglisten (i 2017). Hun gav derfor sig selv lov til lidt ekstra sjov, men nu efter 15 år er det slut.

Som følge af Covid-19 pandemien har hun dog ikke fået sagt ordentligt farvel til fans, kollegaer og LPGA ansatte, så hun håber i nærmeste fremtid at stille op til en sidste dans. Det skulle som nævnt have været i Buick LPGA Shanghai, som nu er aflyst for tredje år i træk.

Shanshan Feng – Foto: Ladies European Tour

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.