RanglisterVerdensranglisterne, 4. december 2023

Verdensranglisterne, 4. december 2023

To LIV Golf vindere vandt på DP World Tour, mens Tiger Woods rykkede 430 pladser frem, selvom han blev nr. 18 ud af 20 i Hero World Challenge, der blev vundet af verdensetteren Scottie Scheffler. Hos kvinderne er Emily K Pedersen nu igen bedste dansker for første gang siden Nanna Koerstz Madsen overtog førstepladsen i april 2021.

Herrernes verdensrangliste

Dean Burmester vandt for anden uge i træk og denne gang Investec South African Open Championship. Med den sejr rykkede han 29 pladser frem til en 77. plads.

Joaquin Niemann vandt ISPS HANDA Australian Open og rykkede frem som nr. 59 fra en 82. plads i sidste uge. Hans hidtil bedste er en 15. plads i forret 2022, og han var i top-20 før han skiftede til LIV Golf.

Scottie Scheffler vandt Hero World Challenge, der tæller til verdensranglisten men med et begrænset felt på 20 spiller tæller det ikke som en officiel PGA Tour sejr, så han udbyggede sin førsteplads.

Tiger Woods blev nr. 18 i sit comeback, og rykkede 430 pladser frem så han nu er nr. 898. En stor fremgang, men han har også kun spillet 6 tællende turneringer de seneste to år, og selvom der divideres med minimumsantallet så vil alle point give ham stor fremgang.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2023.

Kvindernes verdensrangliste

Uden at spille rykkede Emily K Pedersen to pladser frem til en 111. plads, mens Nanna Koerstz Madsen faldt fire pladser tilbage til en 116. plads. Nanna har været bedste dansker på verdensranglisten siden april 2021, hvor hun overhalede Emily efter en 3. plads i ANA Inspiration, der er en major på LPGA.

Der blev ikke spillet på LET og LPGA, men der var en mindre turnering i Kina og LPGA spilleren Ashleigh Buhai vandt ISPS HANDA Australian Open, der blev spillet sideløbende med herrernes turnering, og hun rykkede fire pladser frem til en 22. plads.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2021: