Der er to Europa Tour turneringer i denne uge med Golf in Dubai Championship presented by DP World fra onsdag til lørdag og South African Open fra torsdag til søndag.

Benjamin Poke og Nicolai Højgaard er med i South African Open, mens der er syv danskere i Dubai.

I Sydafrika spilles på Gary Player CC på Sun City, som traditionelt er vært for Nedbank Golf Challenge, der desværre blev aflyst i år. Det var her Tommy Fleetwood vandt sidste år, og Thomas Bjørn vandt i 2013.

Morten Ørum Madsen vandt i 2013

South African Open spilles for anden gang i år, da Branden Grace vandt South African Open hosted by the City of Johannesburg i februar. Dengang som en fusion med Joburg Open, der for to uger siden blev vundet af Joachim B Hansen. Nu uddeles South African Open trofæet så igen, og blandt de tidligere vindere er Morten Ørum Madsen i 2013 (tællende til 2014 sæsonen).

South African Open arrangeres i samarbejde mellem Europa Touren og Sunshine Tour, så der er spillere fra begge tours.

.
.

Som nr. 41 på verdensranglisten er sidste uges vinder, Christiaan Bezuidenhout, den højest rangerede i feltet og blandt de øvrige deltagere er Dylan Frittelli, George Coetzee og Garrick Higgo i top-100 på verdensranglisten. Matthias Schwab, Joost Luiten, Brandon Stone og Pablo Larrazábal er også blandt de mere kendte navne.

Verdens næstældste nationale åbne mesterskab

South African Open er verdens næstældste nationale åbne mesterskab, som blev spillet første gang i 1893, og siden 1997 har været tællende til Europa Touren. Kun The Open, hvor den første udgave blev spillet i 1860, er ældre.

Der spilles om ca. 1,26 mio. $ i Sydafrika (19,5 mio. ZAR), mens der er 1,2 mio. $ at spile om i Dubai.  Selvom præmiesummen er lidt mindre, så er feltet dog klart bedst i Dubai, hvilket også kan tilskrives at man så ikke skal rejse for at deltage i sæsonfinalen.

Viasat Golf og Viaplay sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Tidsforskellen er +1 time. Nedenfor ses udvalgte starttider for de første to runder i dansk tid – en * angiver start på 10. hul.

Torsdag / Fredag

05:40* / 10:40 – Jamie Donaldson – Daniel Greene – Nicolai Højgaard
05:50* / 10:50 – Aaron Cockerill – Jaco Van Zyl – Benjamin Poke
06:40* / 11:40 – Christiaan Bezuidenhout – Matthias Schwab – Casey Jarvis
06:50* / 11:50 – Dylan Fritelli – Wilco Nienaber – Jayden Schaper
07:00* / 12:00 – Richard Bland – Dean Burmester – Brandon Stone

11:40 / 06:40* – Daniel Van Tonder – Joost Luiten – Dylan Naidoo
11:50 / 06:50* – Zander Lombard – Ross McGowan – George Coetzee
12:00 / 07:00* – Garrick Higgo – Shaun Norris – Pablo Larrazábal

South African Open, starttider

South African Open, leaderboard

Dylan Frittelli – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.