Europa Touren har ændret reglerne og udvidet feltet til sæsonfinalen DP World Tour Championship Dubai, så flere end 60 kan være med i feltet, når Europa Tour sæsonen afsluttes fra den 10. – 13. december.

Alle Europa Tour medlemmer i top-75 på verdensranglisten kan også deltage, selvom de er udenfor top-60, hvis de altså ønsker det. Heriblandt Race to Dubai 2016 vinderen Henrik Stenson selvom han er nr. 183 på Race to Dubai ranglisten.

Tidligere var der op til 60 spillere i Europa Tourens sæsonfinale, men sidste år blev det skåret ned, så kun de 50 bedste var kvalificeret til sæsonfinalen. Heriblandt en enkelt dansker, Joachim B Hansen, der blev nr. 36 da Jon Rahm vandt turneringen og Race to Dubai ranglisten.

Nu er man tilbage på de 60 bedste, som kan og vil deltage, så ved afbud kommer de næste på ranglisten med. Rasmus Højgaard er nr. 12 på Race to Dubai ranglisten og Joachim B Hansen nr. 36, så der ser ud til at være to danskere i feltet. Flere kan komme med, men det kræver et meget godt resultat i denne uge.

Medlemmer i top-75 på verdensranglisten kan også komme med

At Europa Tour medlemmer i top-75 på verdensranglisten også kan deltage i sæsonfinalen uanset placering på Race to Dubai ranglisten åbner op for en række profiler med base i USA. Profiler der som følge af COVID-19 har spillet ganske få Europa Tour turneringer i denne sæson. Og havde de været helt fremme i majors og WGC turneringer, ville de have en bedre placering.

.
.

Følgende profiler, der er medlemmer af Europa Touren og i top-75 på verdensranglisten, kan således deltage, men vi ved endnu ikke, om en eller flere af dem vil deltage. Tallene nedenfor er placering pr. 30. november:

Race to DubaiOWGRNavn
7042Billy Horschel
8043Sergio Garcia
9131Justin Rose
949Patrick Cantlay
11126Viktor Hovland
18357Henrik Stenson

DP World Tour Championship Dubai sendes direkte på V Sport Golf og Viaplay fra den 10. – 13. december.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.