Opdateret: Benjamin Poke er kommet med i feltet efter afbud. Denne artikel er ikke rettet, bortset fra at hans starttider er tilføjet nederst.

— oOo —

Som sidste år er der et meget stærkt felt i Saudi International powered by SoftBank Investmet Advisors, hvor Brooks Koepka, Dustin Johnson, Patrick Reed og Phil Mickelson er blandt de mange stjerner, som utvivlsomt har fået mange penge for at deltage.

Rasmus Højgaard, Thomas Bjørn, Joachim B Hansen, Jeff Winther og Søren Kjeldsen er de fem danske deltagere i 3,5 mio. $ turneringen på Royal Greens Golf and Country Club i King Abdullah Economic City (KAEC).

Ved den første udgave i 2019, som blev vundet af Dustin Johnson, var den daværende top-3 på verdensranglisten – Justin Rose, Brooks Koepka og Dustin Johnson – med i feltet, så på den baggrund er feltet en anelse svagere, men der er stadig mange profiler. I år er Brooks Koepka, Dustin Johnson og Patrick Reed – der er nr. 1, 5 og 12 på verdensranglisten – de tre højest rangerede.

Blandt de mange profiler er også Shane Lowry, Bernd Wiesberger, Henrik Stenson, Lee Westwood, Abraham Ancer, Sergio Garcia, Ian Poulter, Jhonattan Vegas, Ernie Els og Graeme McDowell.

Der spilles som nævnt om en præmiesum på 3,5 mio. $, hvilket er den næsthøjeste af de fem turneringer i Mellemøsten. Kun overgået af de 7 mio. $ i Rolex Series turneringen Abu Dhabi HSBC Championship presented by EGA, der blev vundet af Lee Westwood.

Brooks Koepka – Foto: golfsupport.nl
Verdens største olieeksportør vil have flere turister

Det olierige Saudi Arabien er verdens største olieeksportør, så olie er den primære indtægtskilde. Visionen er dog, at man skal være mindre afhængig af olien. Man vil således fremme andre erhverv og udvikle en egentlig industrisektor samt tiltrække flere turister, hvilket Europa Tour turneringen skal være med til at promovere.

Kontroversielt af Europa Touren spiller i Saudi Arabien

Det var og er kontroversielt, at Europa Touren spiller i Saudi Arabien ikke mindst efter det meget omtalte mord på journalisten Jamal Khashoggi i oktober 2018. Nogle mener Europa Touren burde holde sig væk, mens andre mener, at man skal adskille sport og politik.

Når det kommer til demokrati og menneskerettigheder, så er det dog ikke uvant for hverken Europa Touren eller sportsfolk generelt at konkurrere i lande, som lader meget tilbage at ønske hvad angår demokrati og menneskerettigheder. Ser man på hele Europa Tour hele kalenderen, så besøger man i forvejen en række lande uden egentligt demokrati ligesom ikke alle lever op til basale menneskerettigheder. Det har dog ikke skabt så megen opmærksomhed som det at der spilles i Saudi Arabien.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Tidsforskellen er +2 timer. Nedenfor ses udvalgte starttider for de første to runder i dansk tid, hvor en * angiver start på 10. hul.

Torsdag / Fredag

05:35* / 10:05 – Thomas Pieters – Tom Lewis – Rasmus Højgaard
05:45* / 10:15 – Thomas Detry – Matthias Schwab – Erik Van Rooyen
05:55* / 10:25 – Matt Wallace – Lucas Herbert – Abraham Ancer
06:05* / 10:35 – Henrik Stenson – Lee Westwood – Dustin Johnson
06:15* / 10:45 – Pablo Larrazábal – Haotong Li – Adri Arnaus
06:25* / 10:55 – Ernie Els – Thomas Bjørn – Jamie Donaldson
06:45 / 11:15* – Richard Bland – Scott Jamieson – Jeff Winther

09:45 / 05:15* – Søren Kjeldsen – Sean Crocker – Matthew Jordan
10:15 / 05:45* – Phil Mickelson – Graeme McDowell – Rafa Cabrera Bello
10:25 / 05:55* – Ian Poulter – Bernd Wiesberger – Patrick Reed
10:35 / 06:05* – Sergio Garcia – Shane Lowry – Brooks Koepka
10:45 / 06:15* – Jazz Janewattananond – Victor Perez – Robert MacIntyre
10:45* / 06:15 – Julien Guerrier – Joachim B Hansen – Masahiro  Kawamura
10:55* / 06:25 – James Morrison – David Horsey – Benjamin Poke

Saudi International powered by SBIA, starttider

Saudi International powered by SBIA, leaderboard

Phil Mickelson – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.