‘Fife golf club gets approval to sell alcohol from carts on course’.

Sådan lyder overskriften på en af ugens mere opsigtsvækkende historier i det skotske lokalmedie, Fife Today.

Fife er området omkring St Andrews og dermed også det sted, som betegnes som golfens vugge. Derfor vækker det naturligvis opsigt, når en af verdens ældste golfklubber, Kingsbarns Golf Club, pludselig melder ud, at der er givet tilladelse til, at en golfvogn kan køre rundt på banen og servere alkohol.

Kingsbarns Golf Club – Foto: PR

Denne form for service kender man fra mange andre steder i verden, hvor servicevognen kommer trillende forbi og tilbyder lidt at spise og drikke.

Men at det også skulle ske i et af verdens mest konservative lande, når det kommer til golf, overrasker nok de fleste.

Kingsbarns Golf Club – Foto: PR

Men forklaringen er enkelt. Det handler om at kunne yde den service som gæsterne efterspørger. Mange af green fee spillerne i Fife-området er amerikanere og har man set, hvordan det foregår, når busser fyldt med amerikanere ruller op foran klubhuset eksempelvis i klubberne i det sydvestlige hjørne af Irland, så ved man godt, hvad det handler om.

Amerikanernes tilstedeværelse sætter sit præg på klublivet, både på golfbanen og i klubhuset og øl skal der til.

Samtidig med udmeldingen om, at der nu kan serveres alkohol på banen oplyser Kingsbarns Golf Club endvidere, at det nu er muligt at købe alkohol i klubhuset allerede fra kl. 09.00 om morgenen.

Kingsbarns Golf Club – Foto: PR

Clubhouse operations manager i Kingsbarns Golf Club, Susan Hutchison, forsikrer dog om, at den rullende udskænkningsvogn ikke er noget, som vil blive taget i brug hver dag, men udelukkende på travle dage.

Udmeldingen kan meget vel have sendt chokbølger gennem dele af det skotske golf society, men Kingsbarns Golf Club forsøger at berolige de værste skeptikere med at oplyse, at udskænkningen skam ikke vil finde sted overalt på banen, men kun på nogle særligt udvalgte steder.

Dette skyldes bl.a., at servicevognens tilstedeværelse overalt på banen meget vel kunne føre til, at spillet blev sinket. Og det ønsker man ikke.

Kingsbarns Golf Club – Foto: PR

Kingsbarns Golf Club er en golfklub, der i den gang er indbegrebet af skotsk golfhistorie. Og nu skriver klubben altså et nyt kapitel i klubbens historie. Det nye tiltag er ikke noget, som man vil annoncere med, men i højere grad noget, som man kan tilbyde især de gæster, som direkte efterspørger det.

——

Kingsbarns Golf Club, der i fjor kunne fejre 225-års jubilæum, er hvert år en del af en af Europa Tourens mest prestigefyldte turneringer, nemlig Alfred Dunhill Links Championship.    

Banen i Kingsbarns Golf Club, som den kendes i dag, er designet af Kyle Phillips og åbnede i 2000. Men der findes beviser for, at der allerede er blevet spillet golf på dette sted helt tilbage i 1793, og dermed er Kingsbarns Golf Links en af verdens ældste golfklubber. 

Kyle Phillips har bl.a. også designet PGA of Sweden National Golf ResortYas Links (Abu Dhabi) og Verdura Golf & Spa Resort i Italien.

Ønsker man at besøge Fife og spille en runde golf på Kingsbarns Golf Links, så er prisen for en 18-hullers runde i sommerhalvåret 2020 på 312 pund , svarende til 2.700 dkr.  

— oOo —

Denne artikel er bragt i samarbejde med www.golfersglobe.com.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.