AnbefaletSpieth: - Må man spytte på sin putter?

Spieth: – Må man spytte på sin putter?

Jordan Spieth stillede dommerne et noget anderledes spørgsmål under tredje runde af WGC – Cadillac Championship. Må man påføre spyt eller anden væske på bunden af sin putter?

På hurtige glatte greens har Jordan Spieth haft et problem med, at hans putter glider på græsset, når han stiller sig op for at putte. Måske fordi putteren er lidt slidt under bunden, så for at forhindre det, ville han gerne påføre lidt spyt på bunden på sin putter.

På 3. hul under lørdagens tredje runde af WGC turneringen stillede han så Europa Tour dommeren Andy McFee det noget anderledes spørgsmål.

McFee var i tvivl, og spurgte sine kollegaer. Ingen turde svare entydigt på, om det er tilladt, så de ringede til USGA, der er ansvarlig for golfreglerne i USA og Mexico.

På 8. hul fortalte Andy McFee så til Spieth, at han indtil videre ikke må gøre sin putter våd for at den skulle stå bedre fast.

– Dommerne var ikke helt enige. De ringede til USGA, som sagde at de ville vurdere det nærmere, men som det er nu, måtte jeg ikke gøre det, sagde Spieth efter runden til Golf Channel.

Spieth oplevede det i Abu Dhabi, og igen under anden runde af denne uges WGC turnering. Under træning har han tidligere hældt lidt vand ud på putting greenen for at få putteren til at stå fast.

Man må rengøre sin putter
Det er tilladt at rengøre putteren med et vådt håndklæde eller for den sags skyld med spyt. Og hvis putteren så efterfølgende er våd eller fugtig, er det ingen overtrædelse af reglerne.

Jordan Spieths intention var dog ikke at rengøre putteren, men at få putteren til at stå bedre fast.

PGA Tour dommeren Slugger White sagde til Golf Channel, at Spieth intention formentlig er en overtrædelse af regel 4-2a om ændring af spillekarakteristika for en kølle.

Et endeligt svar på om det er tilladt må Spieth og vi andre dog vente lidt på, indtil USGA og R&A har set nærmere på sagen.

Jordan Spieth er nr. 17 i -2 inden finalerunden, og hele ti slag efter Rory McIlroy, som fører i -12 foran Dustin Johnson og Adam Scott i -9.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender finalerunden direkte søndag fra kl. 18 – 00. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

WGC – Cadillac Championship, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk