HæderspriserSimon Pytlick blev Årets Fund 2023

Simon Pytlick blev Årets Fund 2023

Håndboldspilleren Simon Pytlick vandt Årets Fund 2023, der torsdag aften blev uddelt i Politikens Hus. Smilla Sønderby, der i september vandt KPMG Women’s Irish Open på Ladies European Tour, var blandt de 10 nominerede.

DIF direktøren Morten Mølholm kaldte det den stærkeste liste af talenter han havde set i 32 år, og de færreste havde nok også troet, at Smilla Sønderby ville vinde Danmarks ældste idrætspris i år.

Hæderen gik da også til håndboldspilleren Simon Pytlick, der vandt foran cykelrytteren Albert Philipsen, mens fodboldspilleren Rasmus Højlund blev nummer tre.

Simon Pytlick fik sit gennembrud i begyndelsen af januar, hvor han  som VM-debutant imponerede stort. Den unge fynbo scorede ni mål i ni mål i finalesejren mod Frankrig, og blev kåret som mesterskabernes bedste venstre back.

Efter VM var Simon Pytlick med til at vinde både pokalturneringen og DM med GOG. Senere blev han udnævnt som Europas bedste håndboldspiller, og så blev han solgt til Flensburg-Handewitt, der er et af Europas bedste klubhold.

– Simon Pytlick har i 2023 leveret et helt exceptionelt gennembrud og var en af de bærende kræfter, da herrelandsholdet i håndbold vandt det historiske VM-guld i januar. Simon Pytlick satte et enormt aftryk på landsholdet, vi alle vil huske, og som lover særdeles godt for fremtiden. Derfor fortjener han at vinde Årets Fund i et meget, meget stærkt felt af kandidater til prisen. Et felt, som vel ikke er set stærkere i flere årtier. Derfor er der også grund til at hylde ikke kun Simon, men også de andre talenter, som vi glæder os helt vildt til at følge og samarbejde med de kommende år, siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark i en pressemeddelelse.

– Niveauet for de nominerede til Årets Fund 2023 har været uhørt – ja, jeg vil faktisk kalde det historisk – højt. Verdens- og europamestre må derfor tage til takke med sekundære placeringer, fordi håndboldspiller og VM-guldvinder Simon Pytlick tager titlen som Årets Fund i år, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i dommerkomitéen for Årets Fund og fortsætter:

– Kometkarriere er ikke et for stort ord at hæfte på Pytlick. I 2023 fik han VM-debut, vandt VM-guld, blev VM’s bedste venstre back, vandt pokalturneringen og DM med GOG og blev kåret til Europas bedste håndboldspiller. Jeg er sikker på, at disse meritter kun er toppen af isbjerget, og at Pytlick vil dominere international håndbold i mange år fremover, og derfor er han den helt rigtige vinder af Årets Fund 2023.

Fem golfspillere har været Årets fund

Fem gange er er golfspiller blev valgt som Årets fund og senest Nicolai Højgaard der som 17-årig blev Årets Fund 2018. Han blev endda valgt med maksimumpoint, da alle fem parter havde ham som vinder.

Thorbjørn Olesen blev Årets Fund 2012, den nuværende DGU direktør Morten Backhausen i 1993, Erik Groth-Andersen i 1981 og Søren Steffensen i 1972.

De nominerede

De 10 nominerede er:

  • Villads Flügge Napier (17 år) og Andreas Sejer Kofod Brinck (17 år) – Volleyball
  • Jonas G Isaksen (18 år) – Atletik
  • Smilla Tarning Sønderby (23 år) – Golf
  • Albert Withen Philipsen (17 år) – Cykling
  • Simon Pytlick (22 år) – Håndbold
  • Edi Hrni (19 år)- Taekwondo
  • Rasmus Højlund (20 år) – Fodbold
  • Frederikke Hauge Matthiesen (23 år) – Kano/Kajak
  • Anne Bakke Nielsen (21 år) – Skydning
  • Caroline Rehoff Pedersen (22 år) – Ridesport
Årets Fund – logo

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk