Se Villegas i heftig diskussion med dommer

Under første runde af PGA Tour turneringen RBC Heritage var Camilo Villegas tæt på at tage et ulovligt drop uden straf. Efter han tilkaldte en dommer, undgik han dog at overtræde reglerne.

Villegas mente, at bolden sad fast i sit eget nedslagsmærke tæt på et træ. Et drop uden straf ville derfor være meget belejligt. For at være sikker på at droppe det korrekte sted, så tilkaldte han dog en dommer.

Dommeren fastslog, at Villegas ikke kunne tage et drop uden straf. Derfor bad Villegas om en second opinion, og hans samtale med den anden dommer kan ses i videoen ovenfor.

Villegas kunne ikke droppe uden straf, da dommerne ikke mente, at bolden er fæstnet i jorden. Bolden sidder således fast i grannåle og sand, men ikke i selve jorden. Efter en længere diskussion måtte Villegas spille bolden som den lå, og han lavede en bogey på hullet.

De professionelle har særlige regler
Villegas’ bold ligger mellem træerne, og her ville vi almindelige golfspillere ikke kunne tage et drop uden straf, hvis bolden var fæstnet i sit eget nedslagsmærke.

.
.

Regel 25-2 om Fæstnet bold gælder kun tætklippede arealer. På de professionelle tours har man dog en lokalregel, så det er udvidet til at gælde Through the green.

Through the green er defineret som hele banen med undtagelse af teestedet og greenen på det hul man spiller og alle hazarder.

C More Golf sender direkte fra RBC Heritage. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

RBC Heritage, leaderboard

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.