Én af de mest erfarne, respekterede og magtfulde personer indenfor golfbranchen, Guy Kinnings, er blevet ansat af Europa Touren, hvor han skal være vicedirektør under Keith Pelley og direktør for Ryder Cup Europe.

Det virker oplagt, at Guy Kinnings på et tidpunkt bliver den øverste chef for Europa Touren efter Keith Pelley, men det er dog ren spekulation.

Guy Kinnings har arbejdet for sportsgiganten IMG siden 1989. Først i den juridiske afdeling og siden 1991 i golfafdelingen, hvor han har været manager for bl.a. Thomas Bjørn, Colin Montgomerie, Luke Donald og Paul Casey.

De seneste år har han været Senior Vice President og Chairman of Golf hos IMG, der udover golf bl.a. også arbejder med andre sportsgrene, medier og events herunder som promoter for en lang række golfturneringer over hele verden.

Guy Kinnings er en kapacitet, der også blev nævnt som mulig kandidat til at efterfølge George O’Grady som direktør for Europa Touren i 2015. Det blev istedet canadiske Keith Pelley, som siden har arbejdet på at modernisere Europa Touren. Noget han i vid udstrækning har haft succes med ift. nye formater og pengestærke Rolex Series turneringer.

Fortsætter Pelley på Europa Touren, eller vil han videre?

Mens Guy Kinnings har arbejdet for IMG gennem mere end 29 år, så har Keith Pelley haft en del karriereskift.

Inden Keith Pelley blev direktør for Europa Touren i 2015 var han direktør for det store canadiske medie konglomerat Rogers Media fra 2010 – 2015. Før det var han fra 2007 – 2010 chef for Canadas Olympic Broadcast Media Consortium, som stod for rettighederne til Vinter OL 2010 i Vancouver.

Flere har derfor spekuleret i, om Keith Pelley har et reelt ønske om at arbejde for Europa Touren i mange år, eller om han igen vil videre til nye udfordringer.

Noget Alistair Tait også skriver i sin artikel på Golfweek.com, hvor han også skriver, at Pelley blev udspurgt om sine fremtidsplaner ved to bestyrelsesmøder sidste år, da man var bekymret for om han ville blive.

George O’Grady, som Keith Pelley efterfulgte på posten som direktør, arbejdede for Europa Touren i 40 år, mens han var direktør fra 2005 – 2015.

Europa Tour direktøren Keith Pelley – Foto: golfsupport.nl
Pelley: – Et kup for Europa Touren

Keith Pelley er meget begejstret over, at Guy Kinnings nu bliver en del af Europa Touren:

– At få en med Guy Kinnings’ enorme erfaring til Europa Touren er et kup for os alle på Wentworth (hvor Europa Touren har kontor, red.). Vi vil helt sikkert få glæde af hans enorme erfaring og ubestridte ledelsesevner, siger Keith Pelley i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Hans erfaring fra Ryder Cup gennem mere end 25 år er uden sidestykke i denne branche, og det samme er hans forretningskendskab. Vi har sagt mange gange, at vi er en global tour, og Guys internationale profil vil hjælpe os til at udvikle os på det område. Jeg er glad for at byde ham velkommen til teamet, og ser meget frem til det vi kan opnå sammen i de kommende måneder og år.

Kinnings: – Ryder Cup er centrum for væksten

Guy Kinnings er glad for den mulighed han har fået:

– Jeg har med interesse set de bemærkelsesværdige ændringer der er sket på Europa Touren, og jeg ser Ryder Cup som centrum for fremtidig vækst, siger Guy Kinnings og fortsætter:

– Mere end 25 år i golfsporten har givet mig et indblik i værdien af Ryder Cup, da det har udviklet sig til ikke blot at være den største holdturnering i golf, men også en af de mest dramatiske og spændende begivenheder indenfor alle sportsgrene.

– Siden 1991 har jeg været så heldig at have arbejdet med spillere, kaptajner og touren ved næsten alle Ryder Cup. Dette har givet mig et fascinerende indblik og et tæt forhold til mange af de vigtigste interessenter ved Ryder Cup og golfsporten som helhed. Jeg ser frem til at arbejde med dem og videreudvikle Ryder Cup med hensyn til drift, omsætning og udvikling.

Kinnings bliver direktør efter Ryder Cup 2018

Den nuværende Ryder Cup direktør Richard Hills fortsætter på posten frem til efter Ryder Cup 2018.

– Det har været et privilegium at være direktør siden Ryder Cup 1995 på Oak Hill, og det er måske passende, at jeg overlader tøjlerne nu, da Thomas Bjørn der den 12. Ryder Cup kaptajn jeg arbejder med, siger Richard Hills.

Da Ryder Cup 2020 spilles i USA, bliver Guy Kinnings første helt store opgave Ryder Cup 2022 på Marco Simone Golf and Country Club i Rom, som blev tildelt værtsskabet tilbage i december 2015. Finansieringen faldt dog først på plads i april 2017.

Mens man i USA har valgt værtsbaner for Ryder Cup helt frem til år 2032, så har man i Europa endnu ikke påbegyndt processen med værtsbaner for Ryder Cup 2026 og 2030.

Ryder Cup spilles hvert andet år i skiftevis Europa og USA. Nedenfor ses de kommende værtsbaner:

2018 – Le Golf National, Paris – Frankrig
2020 – Whistling Straits, Wisconsin – USA
2022 – Marco Simone Golf & Country Club, Rom – Italien
2024 – Bethpage Black, New York – USA
2026 – ? – Europa
2028 – Hazeltine National, Minnesota – USA
2030 – ? – Europa
2032 – The Olympic Club, San Francisco – USA

Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.