ECCO TourProfessionel ECCO Tour med finale i Ry

Professionel ECCO Tour med finale i Ry

Et internationalt felt på 142 spillere stiller op i Jyske Bank Championship, der afvikles i Silkeborg Ry Golfklub over tre dage på banerne i Silkeborg og Ry.

Efter det succesrige arrangement med den første danske afdeling af Long Drivers European Tour på Kildebjerg Ry-banen fortsætter striben af internationale golfturneringer i 50 års jubilæums-sæsonen for Silkeborg Ry Golfklub.

Den professionelle danske Ecco Tour præsenterer et internationalt felt på 142 spillere i Jyske Bank Championship by Ejner Hessel, der afvikles 2.-4. juni med indledende runder i Silkeborg 2. juni og Ry 3. juni før finalen 4. juni, der for første gang afvikles på Ry-banen.

Jyske Bank Championship er den eneste turnering på Ecco-touren, der afvikles efter Dunhill Links-princippet på flere baner, og med 375.000 kr. i præmiesum er det en af sæsonens største og mest eftertragtede turneringer.

I tidligere udgaver har finalerunden altid været afviklet i Silkeborg, men flytningen til Kildebjerg Ry-banen skyldes et ønske fra de professionelle spillere, der i 2015 udtrykte stor begejstring for banen i Ry.

Danske vindere
Feltet på 142 spillere tæller tre danske vindere på Ecco-touren i indeværende sæson. Benjamin Poke fra Furesøen vandt Mediter Real Estate Masters i Spanien. Rasmus Hjelm fra Aalborg vandt PGA Catalunya Resort Championship, mens Oliver Suhr fra Rungsted vandt Grundfos Masters på Green Eagle-banen i Hamburg. De tre danskere er alle placeret i top 10 på pengelisten Race to Himmerland.

Af andre topnavne kan nævnes Victor Østerby fra Smørum, der i år har kvalificeret sig til at spille på Asian Tour, samt de tre Challenge Tour-spillere Christian Gløët, Mølleåen, Martin B. Ovesen, Kolding, og Martin Leth Simonsen, Aalborg.

Silkeborg Ry Golfklub stiller selv med den professionelle Mads Kristensen og Jakob Clement Holst, Morten Storgaard Mortensen og Nicolai Røgen Jensen, der alle har amatørstatus.

På grund af Ecco-touren med træning, pro-am og turnering vil 18 hullersbanen i Ry være lukket for medlemmerne fra tirsdag den 31. maj til og med lørdag den 4. juni, mens Silkeborg-banen kun vil være lukket fra 31. maj til og med 2. juni. 9-hullersbanerne vil være åbne for medlemmerne hele ugen.

Kvinder: Penge- og pointranglister, 22. april 2024

Chiara Tamburlini vandt Joburg Ladies Open på LET, hvor Sofie Kibsgaard blev nr. 64. Cecilie Finne-Ipsen missede cuttet. På LPGA spillede man årets første major,...

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage – 4 sejre i 5 turneringer

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet fire af sine seneste fem turneringer! Og det har været i stærke felter mod...