Bortset fra Made in HimmerLand lyder den hidtidige rekord på 10 danskere i samme DP World Tour turnering, men måske bliver det 11 i denne uge. Der er to par tvillinger, da Thomas Bjørn har sine tvillinger, der blev født i september 2021, med i Spanien som man kan se på billedet nederst i denne artikel, hvor Højgaard tvillingerne holder dem.

Der var 11 danskere på deltagerlisten i sidste uge, men Thomas Bjørn trak sig med ondt i ryggen inden starten, så der var “kun” 10 i  ISPS Handa Championship in Spain, som blev vundet af Pablo Larrazábal.

I denne uges Catalunya Championship er der igen 11 på startlisten. Således også Thomas Bjørn og Marcus Helligkilde, der trak sig efter første runde. Helligkilde fortalte til V Sport Golf, at han havde stress symptomer og hverken fysisk eller psykisk havde det godt.

Rekorden udenfor Danmark er 10 danskere i samme turnering 

Den hidtidige rekord udenfor Danmark er, så vidt vi umiddelbart kan se og husker, 10 danskere i et DP World Tour felt. Det var der i ISPS HANDA UK Championship 2020 på The Belfry, som blev vundet af Rasmus Højgaard, og igen i årets to turneringer i Ras al Khaimah samt ISPS Handa Championship in Spain. Nicolai Højgaard vandt den første turnering i Ras al Khaimah, mens Ryan Fox vandt den anden.

De 11 danskere er Thorbjørn Olesen, Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard, Joachim B Hansen, Jeff Winther, Thomas Bjørn, Lucas Bjerregaard, Søren Kjeldsen, Marcus Helligkilde, Niklas Nørgaard Møller og Benjamin Poke.

.
.

Der er 13 danskere med en kategori på DP World Tour i år.

23 danskere i Made in HimmerLand

Suverænt flest danske deltagere har der været i Made in HimmerLand, hvor der var 23 deltagere i 2015 og 2016. Flest danskere i finalerunderne har der været i Made in HimmerLand presented by FREJA 2021, hvor 10 af 16 danskere klarede cuttet, da Bernd Wiesberger vandt.

Catalunya Championship sendes direkte på V Sport Golf og Viaplay Total. Som altid kan ugens sendetider ses på 19hul.dk/tv.

Catalunya Championship, leaderboard

Nedenfor billede fra Thomas Bjørns Instagram side, hvor Højgaard tvillingerne holder Bjørns tvillingerne:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Thomas Bjørn (@mrtbjorn)

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.