AnbefaletRasmus Højgaard vandt ISPS HANDA UK Championship

Rasmus Højgaard vandt ISPS HANDA UK Championship

19-årige Rasmus Højgaard vandt ISPS HANDA UK Championship på The Belfry. Han er nu dobbelt Europa Tour vinder, da han vandt AfrAsia Bank Mauritius Open i december 2019. Ovenfor er der video med højdepunkter fra Rasmus Højgaards finalerunde.

Efter tredje runde var Rasmus Højgaard nr. 4 i -7. Justin Walters førte i -12 foran Benjamin Hebert og Martin Kaymer i -10.

Med en eagle på 17. hul og én af dagens bedste runder i -7 sluttede Rasmus Højgaard i -14 sammen med Justin Walters, der havde kæmpet sig tilbage efter en tredobbelt bogey på 7. hul.

De to var i omspil, og her vandt Rasmus Højgaard med en par på andet omspilshul.

Det var dermed dobbelt dansk triumf denne søndag, da Emily K Pedersen vandt på Ladies European Tour i Tjekkiet.

Mod slutningen lignende Martin Kaymer en vinder, men mens de nærmeste konkurrenter lavede birdie eller som Rasmus Højgaard en eagle på 17. hul. så lavede Kaymer en bogey på par-5 hullet. Han gik finalerunden i -3, og måtte nøjes med en 3. plads i -13, som han delte med Benjamin Hebert. Bernd Wiesberger og Craig Howie delte 5. pladsen i -12.

Thorbjørn blev nr. 17, og Lucas klarede cuttet

Thorbjørn Olesen blev nr. 17 i -6, Joachim B Hansen nr. 25 i -4, Thomas Bjørn og Martin Simonsen delte 31. pladsen i -2, Søren Kjeldsen blev nr. 39 i -1 og Jeff Winther nr. 47 i +1.

Lucas Bjerregaard klarede sit første cut i år med en 58. plads i +4, hvilket også var hans score på finaledagen. Benjamin Poke og Nicolai Højgaard missede cuttet.

Den tredje med to sejre før han fylder 20 år

Opdateret: En læser har gjort os opmærksom på, at Sergio Garcia som 19-årig vandt to turneringer i 1999, så følgende afsnit er rettet. Vi beklager fejlen:

19-årige Rasmus Højgaard er den blot tredje spiller, som har vundet mere end en Europa Tour sejr, før han fylder 20 år. Sergio Garcia og Matteo Manassero er de eneste andre, som også har præsteret det. Manassero vandt tre turneringer før han fyldte 20 år.

Rasmus Højgaard vandt UK Swing Order of Merit

Med sejren vinder Rasmus Højgaard også UK Swing Order of Merit, hvor der udover æren også spilles om penge til velgørenhed. Det vender vil tilbage til i en senere artikel.

ISPS HANDA UK Championship, resultat

Se en række forrygende slag fra sponsortelte på PGA Tour

PGA Tour har samlet nogle af de bedste slag fra sponsortelte under turneringer. Indimellem slår spillerne så skæve slag, at deres bold ligger i sponsortelte,...