PopulærtDP World TourNicolai Højgaard er meget tæt på at kvalificere sig til Masters

Nicolai Højgaard er meget tæt på at kvalificere sig til Masters

Med sejren  DP World Tour Championship, rykkede Nicolai Højgaard frem som nr. 50 på verdensranglisten. Den plads ser han ud til at holde frem til nytår, hvilket for første gang vil kvalificere ham til Masters.

Top-50 på OWGR verdensranglisten ved nytår kvalificerer sig til Masters. Nicolai Højgaard har ikke planlagt at spille flere turneringer i år, og ifølge verdensrangliste guruen Nosferatu, så ser det rigtig godt ud for Nicolai.

Nosferatu skriver på X (tidl. Twitter), at Nicolai Højgaard skal overhales af en anden spiller for at ryge ud af top-50, så det vil ikke ske ved de ugentlige justeringer. Og umiddelbart er Robert MacIntyre den eneste, der kan overhale Nicolai Højgaard.

Robert MacIntyre er nr. 57 på verdensranglisten og med i denne uge ISPS HANDA Australian Open, men selv en sejr vil næppe være nok til at overhale Nicolai. Vi kender først antal point til vinderen efter turneringen er begyndt, men alene Cam Smiths missede cut i sidste vil give færre point til vinderen, da hans såkaldte Performance Points falder.

Man skal dog passe på ikke at fejre det for tidligt, og i teorien kan Robert MacIntyre, Matt Kuchar, Alexander Noren og/eller andre omkring top-50 f.eks. spille AfrAsia Bank Mauritius Open fra den 14. december eller Saudi Open på Asian Tour i samme uge. Det kan give dem muligheden for at rykke forbi Nicolai Højgaard, men umiddelbart tyder det på, at han også vil være i top-50 ved nytår.

Som udgangspunkt er der finalerunde i Masters den anden søndag i april, og i 2024 spilles Masters fra den 11. – 14. april.

Nicolai Højgaard har spillet fem majors

22-årige Nicolai Højgaard har spillet fem majors i karrieren. Den første var som amatør i The Open 2018, hvor han missede cuttet. Han kvalificerede sig til ved at vinde det individuelle EM i 2018.

I 2022 missede han cuttet i US PGA Championship og blev nr. 53 i The Open, mens han i år blev nr. 50 i US PGA Championship og nr. 23 i The Open.

Anonym OWGR ekspert med præcise udregninger på X

Vi ved ikke hvem der er Nosferatu, med X profilen @VC606, men han er en meget troværdig kilde når det angår verdensranglisten. Han har gennem efterhånden en del år haft meget præcise udregninger og fremskrivninger.

Manden bag profilen sagde i 2019 til nbcsports.com, at hans rigtige navn er Vince, og at han bor i Dublin. Han arbejder i en eller anden form med matematik, og har lavet sin egen software, hvor han opdaterer alle resultater. Han bruger samme tal som OWGR, men det gør ham i stand til at lave fremskrivninger. Han laver det som en hobby, men da han også har et job foretrækker han at være anonym.

Nosferatu er i øvrigt navnet på en gyserfilm fra 1922

Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

De 60 herrer som har kvalificeret sig til OL 2024

Se de 60 mandlige golfspillere som har kvalificeret sig til OL 2024 i Paris. Det er ikke en deltagerliste, da der kan komme afbud...

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk